Σύμφωνα με την έρευνα, περισσότεροι από τους μισούς φοιτητές (το 59%) έχει ως μεγαλύτερη απαίτηση από τη συσκευή παροχής του Internet τις υψηλότερες ταχύτητες. Στο μεταξύ, το 17% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η πιο ουσιαστική παράμετρος είναι η ευκολία συγχρονισμού με άλλες συσκευές. “Φαίνεται καθαρά ότι οι νέοι σήμερα είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, δεν τους ενδιαφέρει ο χρόνος εγκατάστασης ενός router, αλλά απαιτούν υψηλές ταχύτητες και υψηλά στάνταρ δυνατοτήτων από τις συσκευές παροχής”, αναφέρουν οι συντάκτες της έρευνας.
Περί ιδιωτικότητας
Η σχετική μελέτη ασχολήθηκε διεξοδικά και με το θέμα της ιδιωτικότητας, με δεδομένο ότι από το Μάιο του 2018 βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός GDPR για τα προσωπικά δεδομένα. Με ποσοστά που ξεπερνούν το 40%, οι ερωτηθέντες έδειξαν ότι έχουν πλήρη επίγνωση των προσωπικών τους δικαιωμάτων. Σε ερώτηση σχετική με το αν η “προστασία των δεδομένων πρέπει να εφαρμόζεται από κάθε εταιρεία ανεξάρτητα από το μέγεθός της”, το 85% των φοιτητών απαντά ότι συμφωνεί απολύτως, ενώ το 44% έχει “πάντα επίγνωση των πληροφοριών που συλλέγει στο διαδίκτυο”. Μάλιστα, το 46% θεωρεί ότι γνωρίζει απολύτως το συσχετισμό Internet και προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Η γνώση των νέων σχετικά με τα προσωπικά τους δεδομένα, αλλά και η επιφύλαξή τους σε σχέση με τις “παγίδες του Διαδικτύου”, φαίνεται, επίσης, στην έλλειψη εμπιστοσύνης να δώσουν τα πραγματικά τους στοιχεία κατά το online (subscription/registration). Πιο συγκεκριμένα, μόνο το 25% δηλώνει ότι δίνει τα πραγματικά του στοιχεία “Όταν θέλει πληροφορίες που παρέχονται από ένα site, το οποίο ζητά συνδρομή ή εγγραφή (subscription/registration)”, ενώ το 27% δήλωσε ότι δίνει ψευδή. Αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης αντικατοπτρίζεται και στην ερώτηση για το “ποιο είναι το πιο κρίσιμο ζήτημα που αντιμετωπίζει το Διαδίκτυο”. Το 57% των απαντήσεων αφορούσε στο απόρρητο, ενώ το 18% απάντησε ότι μείζον πρόβλημα είναι οι κυβερνο-επιθέσεις ή τα εγκλήματα που σχετίζονται με το Internet.
Το μέλλον
Οι φοιτητές, που συμμετείχαν στην έρευνα, κλήθηκαν να απαντήσουν και σε ένα ερώτημα σχετικό με το ποιό είναι το μέλλον στο Internet. Το 43% απάντησε ότι το μέλλον βρίσκεται στο ΙοΤ (Internet of Things), ενώ το 30% θεωρεί ότι η “τεχνητή νοημοσύνη” θα πρωταγωνιστήσει. Μόλις το 13% πιστεύει ότι η “εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα” θα έχει τον κύριο ρόλο ως προς το μέλλον του Internet.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr