Ο Ντάρσι δήλωσε πως δεσμεύεται να ενθαρρύνει πιο εποικοδομητικές συζητήσεις και την κριτική σκέψη, ωστόσο χρειάζεται τη βοήθεια των χρηστών για την καταγραφή των trolls και των bots.
Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι η εταιρεία δεν είχε αντιληφθεί τις πραγματικές αρνητικές συνέπειες της υπηρεσίας του Twitter instant conversation.
«Παρατηρήσαμε κακοποίηση, παρενόχληση, στρατιές από troll, χειραγώγηση από bots και εκστρατείες παραπληροφόρησης. Δεν είμαστε περήφανοι για το πώς χρησιμοποιούνται οι υπηρεσίες μας» δήλωσε ο Ντόρσι.
Για παράδειγμα, ένα στα οκτώ μηνύματα με θέμα την βρετανική πολιτική ανεβαίνει από bot, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.
Εξάλλου, υπό διερεύνηση είναι ακόμη καταγγελίες περί παρεμβάσεων από ρωσικά κέντρα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπέρ του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Περί αυτού ο Ντόρσι δεν έκανε καμία συγκεκριμένη αναφορά, ωστόσο οι γενικές αναφορές του χτυπούν καμπανάκι για τον ρόλο που παίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στη διαμόρφωση της πολιτικής.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr