Εκτός των άλλων ο ιός δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης των συσκευών στα δίκτυα Wi-Fi, τα οποία μπορούν να ελέγχονται επίσης από τους χρήστες του κακόβουλου λογισμικού, οι οποίοι κατ' αυτόν τον τρόπο να συγκεντρώνουν και να αναλύουν τις κινήσεις του θύματος στο οποίο στοχεύουν, δηλαδή ποια σάιτ επισκέπτεται, τους κωδικούς πρόσβασης και τους αριθμούς των τραπεζικών καρτών.
«Το λογισμικό αυτό έχει διάφορες δυνατότητες, μερικές από τις οποίες είναι μοναδικές και τις οποίες δεν είχαμε εντοπίσει ξανά. Για παράδειγμα μπορεί να παρακολουθεί την τοποθεσία της συσκευής να ενεργοποιεί την εγγραφή ήχου, όταν ο κάτοχος της συσκευής προσεγγίζει συγκεκριμένες συντεταγμένες. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες του κακόβουλου λογισμικού μπορούν να ακούν τον περίγυρο του θύματος, για παράδειγμα όταν μπαίνει στο γραφείο του ή πηγαίνει να επισκεφθεί κάποιον γνωστό του οικονομικό διευθυντή», επισημαίνουν οι ειδήμονες της Kaspersky Lab.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Kaspersky Lab, ο ιός μεταδίδεται μέσω πλασματικών ιστοσελίδων των μεγάλων παρόχων κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες προτείνουν στους χρήστες να εγκαταστήσουν «πρόγραμμα πιο γρήγορου ιντερνέτ».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr