Όπως αναφέρει δημοσίευμα της “Καθημερινής”, ένας νέος και πολλά υποσχόμενος κλάδος υψηλής τεχνολογίας έχει αναδυθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008. Στόχος του είναι να περιορίσει τον χρόνο, τον αριθμό των υπαλλήλων και, συνεπώς, το κόστος που συνεπάγεται για τους δικηγόρους και τις εταιρείες νομικών συμβούλων η έρευνα σε έγγραφα και η διεκπεραιωτική εργασία ρουτίνας.
Πρόκειται για τα καθήκοντα που μέχρι πρόσφατα έπεφταν στους ώμους των νεότερων και άπειρων δικηγόρων, και συχνά τούς απασχολούσαν επί εβδομάδες. Η εμφάνιση του νέου κλάδου έχει αναγκάσει πολλούς δικηγόρους να εγκαταλείψουν τις εταιρείες νομικών συμβούλων και να στραφούν σε νεοφυείς εταιρείες ψηφιακής τεχνολογίας, με εξειδίκευση στις νομικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ των “Financial Times”, ο κλάδος των νομικών εταιρειών είχε καθυστερήσει να επιστρατεύσει την τεχνολογία στην υπηρεσία του. Το επιχειρηματικό του μοντέλο βασιζόταν στη δουλειά ρουτίνας πολλών χαμηλόμισθων υπαλλήλων, που επέτρεπε στους έμπειρους δικηγόρους και συχνά μετόχους της νομικής εταιρείας να αναλαμβάνουν μεγάλες υποθέσεις και να κερδίζουν έως και 1 εκατ. ευρώ ετησίως. Την αλλαγή υπαγόρευσε η χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, που εξώθησε πολλές επιχειρήσεις να περικόψουν το κόστος για νομικές υπηρεσίες.
Η βρετανική εφημερίδα ορίζει ως εξής αυτόν τον κλάδο: «νομικοτεχνολογία». Συγκεκριμένα, οι “FT” αναφέρουν την περίπτωση ενός δικηγόρου που εργάστηκε επί πέντε χρόνια σε γνωστή εταιρεία νομικών στο Σίτι του Λονδίνου, αλλά προσφάτως την εγκατέλειψε για να ιδρύσει την εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας Lexoo.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr