Όπως μεταδίδει το sepe.gr, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία Counterpoint Research σε σχετικό report (Market Monitor Service), η υιοθέτηση της τεχνολογίας LTE είναι πιο γρήγορη από κάθε άλλη προηγούμενη. Μάλιστα, η εταιρεία εκτιμά ότι το LTE θα παραμείνει κυρίαρχη τεχνολογία μέχρι το ευρύ εμπορικό λανσάρισμα του 5G, που τοποθετείται το 2022.
Όπως προκύπτει από το ίδιο report της Counterpoint Research, παγκόσμια υπερδύναμη στην αγορά του LTE παραμένει η Κίνα, η οποία φιλοξενεί το μεγαλύτερο αριθμό συνδρομών LTE, συμβάλλοντας σχεδόν στο ήμισυ των συνολικών παγκόσμιων συνδρομών της συγκεκριμένης τεχνολογίας.
Συνολικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών, το 2016 οι πωλήσεις smartphones υπερέβησαν το 1,5 δις σε παγκόσμιο επίπεδο, αυξημένες κατά 3% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Από το σύνολο των “έξυπνων” κινητών που διατέθηκαν στην παγκόσμια αγορά κατά το περασμένο έτος, τέσσερα στα πέντε ήταν “LTE enabled”.
Να σημειωθεί ότι, μόνο το 4ο τρίμηνο του 2016, οι πωλήσεις smartphones ανήλθαν σε 440 εκατ. συσκευές, αυξημένες κατά 9% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, υποστηριζόμενες από την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς.
Δυναμική
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Counterpoint Research, σχεδόν το 80% των νέων κινητών τηλεφώνων, που πωλήθηκαν το 2016, ήταν smartphones. Τα δέκα κορυφαία brands της παγκόσμιας αγοράς ευθύνονταν για το 75% του συνολικού όγκου των πωλήσεων smartphones, διεθνώς, το 2016.
Επιπλέον, οι δέκα πιο δυναμικές αγορές, παγκοσμίως, συνέβαλαν περισσότερο από τα δύο τρίτα του συνόλου των αποστολών smartphones το 2016. Μόνο οι αγορές των ΗΠΑ, της Κίνας και της Ινδίας συνεισέφεραν σχεδόν το 50% του συνόλου των αποστολών smartphones στη διάρκεια του περασμένου έτους. Ειδικά σε ό,τι αφορά στην Κίνα, οι αναλυτές της Counterpoint Research σχολιάζουν ότι οι πωλήσεις smartphones κατέκτησαν, το 2016, τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.
Οι κατασκευαστές
Τα στοιχεία της Counterpoint Research αποδίδουν στη Samsung την πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς των smartphones το 2016 (σε επίπεδο όγκου αγοράς). Με μερίδιο 21% το 2016, η εταιρεία είδε πάντως τις πωλήσεις της να υποχωρούν κατά 4% σε ετήσια βάση σε σχέση με το 2015.
Η Apple, σύμφωνα με τους αναλυτές, βρέθηκε, για το σύνολο του 2016, στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας αγοράς, με τις επιδόσεις της, πάντως, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα να είναι μειωμένες κατά 7%.
Την τρίτη θέση της παγκόσμιας αγοράς κατέκτησε η Huawei, της οποίας το μερίδιο αγοράς υπερέβη το 4ο τρίμηνο του 2016, για πρώτη φορά, τα επίπεδα του 10%. Η τέταρτη και πέμπτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των κατασκευαστών, με βάση τις πωλήσεις του 2016, ανήκουν στην Oppo και τη Vivo, οι οποίες ενίσχυσαν τις δυνάμεις τους κατά 112% και κατά 78% σε ετήσια βάση το 2016. ZTE, Xiaomi, LG, Lenovo και Alcatel συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα με τους κορυφαίους κατασκευαστές smartphone για το 2016.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr