Σύμφωνα με την ανακοίνωση των επιστημόνων, το εμφύτευμα δεν θα διαθέτει εξωτερικό εξοπλισμό, ενώ αντί για εξωτερικό μικρόφωνο θα χρησιμοποιεί το φυσικό «μικρόφωνο» του οργανισμού που βρίσκεται στο έσω αυτί.
Τα κοχλιακά εμφυτεύματα είναι μικροσκοπικές συσκευές που ενισχύουν ηλεκτρικά το ακουστικό νεύρο ώστε να μην χάνεται πλήρως η ακοή. Για να λειτουργήσουν χρειάζονται υποστήριξη από έναν διαβιβαστή που έχει σχήμα δίσκου και τοποθετείται στο κεφάλι του χρήστη πάνω από το αυτί, ενώ συλλέγει τους ήχους μέσω ενός μικροφώνου με το οποίο συνδέεται με καλώδιο.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες του MIT, το νέο εμφύτευμα θα έχει φορτίζεται ασύρματα και μετά από κάθε φόρτιση θα λειτουργεί χωρίς πρόβλημα για περίπου οκτώ ώρες.
Επίσης, θα χρησιμοποιεί ένα είδος αισθητήρα, ενώ το σήμα που θα παράγει θα φτάνει σε ένα τσιπ πυο θα έχει εμφυτευθεί μέσα στο αυτί και θα το μετατρέπει σε ηλεκτρικό σήμα που θα περνά μέσω ηλεκτροδίου στον κοχλία.
Η παρουσίαση του πρωτοποριακού κοχλιακού εμφυτεύματος γίνεται αυτές τις μέρες στο διεθνές συνέδριο International Solid-State Circuits Conference που διεξάγεται στις ΗΠΑ, ενώ μαζί με αυτό οι ερευνητές παρουσιάζουν και έναν πρωτότυπο φορτιστή που είναι συμβατός με τα απλά κινητά τηλέφωνα, ώστε να επαναφορτίζει το τσιπ εύκολα και γρήγορα.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr