Η δοκιμαστική πτήση πραγματοποιήθηκε «με επιτυχία » τον Δεκέμβριο στο αεροδρόμιο Ουόρτον στην βορειοδυτική Αγγλία, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η βρετανική πολυεθνική εταιρεία άμυνας, ασφάλειας και αεροδιαστημικής.
Τα τμήματα του αεροπλάνου που δεν ήταν κατασκευασμένα με τον παραδοσιακό τρόπο, αλλά απλώς τυπώθηκαν σε 3D εκτυπωτή ήταν ένα προστατευτικό κάλυμμα για το πιλοτήριο, ένα τμήμα του συστήματος εισαγωγής αέρα και ένα μέρος στο σύστημα προσγείωσης, σύμφωνα με τη βρετανική ομάδα.
Οι 3D εκτυπωτές, οι οποίοι επιτρέπουν την κατασκευή ενός αντικειμένου προσθέτοντας στη σειρά στρώματα υλικού βάσει ενός αριθμητικού μοντέλου σε τρεις διαστάσεις, έχει γίνει το μέλλον της τεχνολογίας για την αεροδιαστημική βιομηχανία.
Τον περασμένο Αύγουστο η NASA εκτόξευσε πύραυλο, του οποίου το ακροφύσιο του κινητήρα είχε τυπωθεί σε 3D εκτυπωτή.
Σύμφωνα με την BAE Systems η χρήση τρισδιάστατων εκτυπωτών θα μπορούσε να επιτρέψει την εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων λιρών κάθε χρόνο στον τομέα της αεροναυπηγικής.
Όπως δήλωσε ο Μάικ Μάρεϊ μηχανικός στην BAE Systems η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε, επίσης, να χρησιμοποιηθεί για να εξοπλίσει «πολεμικά πλοία και αεροπλανοφόρα».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr