Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Δημόπουλος είπε πως χρειάζεται να γίνει μελέτη και με την συμμετοχή περισσότερων ασθενών, καθώς το δείγμα στην πρώτη έρευνα ήταν μικρό, ωστόσο σημείωσε πως το αποτέλεσμα της ήταν εξαιρετικά σημαντικό, ιδίως καθώς αφορούσε ασθενείς με χαμηλή ανταπόκριση στις χημειοθεραπείες και σε προχωρημένο στάδιο της νόσου.
«Αυτό το οποίο βλέπουμε στην αντιμετώπιση των νεοπλασματικών παθήσεων, τόσο των συμπαγών οργάνων όσο και του αίματος, είναι πως πηγαίνουμε σε συγκεκριμένες θεραπείες, με βάση συγκεκριμένες μεταλλάξεις ή γονιδιακές μεταβολές που παρατηρούμε στους όγκους, με αποτέλεσμα η πρόγνωση για τους ασθενείς να είναι βελτιωμένη», σημείωσε ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, λέγοντας πως υπάρχουν ασθενείς που «μπορούν να ωφεληθούν σε τεράστιο βαθμό από την ανοσοθεραπεία».
Ο διακεκριμένος αιματολόγος και ογκολόγος, εκπέμποντας θετικά μηνύματα, επεσήμανε πως «με μικρά βήματα, σταθερά, εξελίσσεται η αντιμετώπιση των νεοπλασματικών παθήσεων και ελπίζουμε σε μερικά χρόνια πως όλοι οι όγκοι να θεραπεύονται ή θα εξελίσσονται σε χρόνιες παθήσεις».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr