Η αρχή θα γίνει με την υλοποίηση δύο διακριτών εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα γνωστικά αντικείμενα του Regulatory Affairs και του Quality Assurance, με ημερομηνίες έναρξης τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2022, και απευθύνονται σε επιστήμονες, απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή και μεταπτυχιακών σπουδών των τμημάτων Φαρμακευτικής, Χημείας, Βιολογίας και Χημικών Μηχανικών.
Μέσα από θεωρητικά μαθήματα και βιωματικά workshop διάρκειας 8 εβδομάδων, το Πρόγραμμα Regulatory Affairs θα εκπαιδεύσει τους νέους επιστήμονες στο Ευρωπαϊκό κανονιστικό σύστημα αδειοδότησης κυκλοφορίας και ασφάλειας των φαρμάκων και στη σαφή κατανόηση του τρόπου με τον οποίο τα φάρμακα εγκρίνονται και κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεδομένου ότι το κομμάτι αυτό είναι πρωταρχικής σημασίας σε ένα όλο και πιο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
Αντίστοιχα, και το Πρόγραμμα Quality Assurance, διάρκειας 10 εβδομάδων, θα εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στη Διασφάλιση Ποιότητας, καλύπτοντας το σύνολο των ρυθμίσεων που γίνονται με σκοπό να εξασφαλιστεί ότι τα φαρμακευτικά προϊόντα είναι της ποιότητας που απαιτείται για την προβλεπόμενη χρήση τους.
Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων θα δοθεί πιστοποίηση παρακολούθησης από τον Φορέα TUV HELLAS.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής ως τις 02 Μαΐου 2022. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεματολογία των μαθημάτων και τη διαδικασία υποβολής αίτησης, ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://www.pef.gr/professional-development/
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr