Στη συνεδρίαση, που διήρκεσε πάνω από δύο ώρες, μελετήθηκαν εκτενώς όλα τα ενδεχόμενα σε περίπτωση που η επιδημία έρθει μέχρι τη χώρα μας. Ο υπουργός ανακοίνωσε και τη σύσταση Διατομεακής Επιτροπής σε επίπεδο γενικών γραμματέων και γενικών διευθυντών των υπουργείων, για τον καλύτερο συντονισμό.
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, είπε ότι υπάρχει επάρκεια μέτρων και ότι ο κορονοϊός έχει μία πολύ χαμηλή θνητότητα και δεν θα πρέπει να υπάρχει πανικός. Οι πιθανότητες, όπως είπε, να έχει κανείς μια πολύ άσχημη κατάληξη από αυτόν είναι πολύ μικρές ενώ, είναι κοντά στο 98%, με τα μέχρι σήμερα στοιχεία η πιθανότατα να έχει και καλή κατάληξη.
Ο ίδιος πρότεινε στον κόσμο να μην ανησυχεί και να απευθυνθεί στο γιατρό του ή τον ΕΟΔΥ, αν αντιμετωπίσει κάποια συμπτώματα, ενώ συμπλήρωσε ότι οι γιατροί όλης της χώρας έχουν λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να διαχειριστούν μία τέτοια περίπτωση και προσπάθεια όλων είναι να μην εμφανιστούν σοβαρά προβλήματα στη χώρα μας ή να μην εμφανιστούν και καθόλου προβλήματα.
Ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας υπογράμμισε ότι το Σχέδιο Δράσης είναι επικαιροποιημένο, ενώ λαμβάνονται πραγματικά πιο αυστηρά μέτρα, ιδιαίτερα στις πύλες εισόδου της χώρας. Ωστόσο, είπε ότι ένα περιστατικό που έχει έναν χρόνο επώασης που μπορεί να φτάσει τις 10, 12 ή 14 μέρες, μπορεί να ξεφύγει από την πύλη εισόδου της χώρας και εκεί είναι αναγκαία η επικοινωνία με τον γιατρό. «Δεν έχει περάσει τα σύνορά μας. Είναι διασυνοριακή απειλή.
Την Πέμπτη το ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και για αυτό λέω προσοχή στη διασπορά φημών. Δεν θέλουμε φήμες» τόνισε ο κ. Τσιόδρας και συμπλήρωσε ότι «έχουμε ελέγξει μέχρι τώρα 28 ψευτο-ύποπτα περιστατικά κι ένα αληθινά ύποπτο. Κανένα δεν είχε τη νόσο» είπε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr