Όπως επισημάνθηκε στην διάρκεια της εκδήλωσης το Ιατρικό Διαβαλκανικό από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα κατέβαλε 325 εκατομμύρια δαπάνες μισθοδοσίας, 180 εκατομμύρια στο ελληνικό Δημόσιο, 131 εκατομμύρια στα ασφαλιστικά ταμεία, 683 εκατομμύρια σε προμήθειες από ελληνικές εταιρείες, 200 εκατομμύρια σε επενδύσεις, ενώ εισροή συναλλάγματος από διεθνείς ασθενείς ανήλθε στα 60 εκατομμύρια. Επίσης στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν 450.000 εισαγωγές ασθενών για νοσηλεία στο Ιατρικό Διαβαλκανικό, 1.750.000 επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία ενώ 500 .000 ακρίτες εξυπηρετήθηκαν με τηλεϊατρική μέσω Vodafone. Επιπλέον το Ιατρικό Διαβαλκανικό έλαβε 20 διεθνείς πιστοποιήσεις για τις προσφερόμενες ιατρικές/νοσηλευτικές υπηρεσίες και το περιβάλλον.
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Αθηνών Γεώργιος Αποστολόπουλος στη διάρκεια της ομιλίας του επισήμανε ότι το έτος 2000 αποτέλεσε έτος ορόσημο, καθώς άλλαξε ο χάρτης των υπηρεσιών υγείας στη Βόρεια Ελλάδα με την ίδρυση του Ιατρικού Διαβαλκανικού και στόχο να μην πηγαίνει κανένας Έλληνας ασθενής στο εξωτερικό για νοσηλεία. Ανάφερε ακόμη ότι η επιλογή για την ίδρυση του Ιατρικού Διαβαλκανικού δεν ήταν μόνο επιχειρηματική αλλά και εθνική. Παράλληλα υπογράμμισε ότι ο ίδιος έχει καταφέρει να κατακτήσει τις υψηλότερες κορυφές στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του και ανακοίνωσε ότι παραδίδει τη σκυτάλη στη νέα γενιά της οικογένειας. Επίσης ανακοίνωσε ότι για να τιμηθεί η μνήμη των εκλιπόντων ιατρών Παναγιώτη Συμεωνίδη, Παναγιώτη Λαμπανάρη, Χρήστου Αντωνιάδη, Παναγιώτη Σπύρου και Κωνσταντίνου Σαμαρά θα δοθούν τα ονόματά τους σε χειρουργικές αίθουσες του Ιατρικού Διαβαλκανικού. Ανακοίνωσε επίσης ότι στη μνήμη των Παναγιώτη Συμεωνίδη, Παναγιώτη Λαμπανάρη και Χρήστου Αντωνιάδη από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και μέχρι το τέλος των σπουδών τους θα δοθούν υποτροφίες σε φοιτητές ιατρικής του ΑΠΘ.
Νωρίτερα ο Γεώργιος Αποστολόπουλος μιλώντας στου δημοσιογράφους επισήμανε ότι πριν 20 χρόνια έκανε την κίνηση για την ίδρυση του Ιατρικού Διαβαλκανικού γιατί πίστευε ότι εκτός από επιχειρηματικό υπήρχε και εθνικό ενδιαφέρον,
«Μπορώ να πω ότι τους στόχους μας τους πετύχαμε. Και το βασικό σημείο, που είπαμε ότι θα κάνουμε τη Θεσσαλονίκη υγειονομική πρωτεύουσα των Βαλκανίων, πιστεύω ότι το έχουμε επιτύχει, διότι οι διεθνείς ασθενείς που μας επισκέπτονται σήμερα είναι πάρα πάρα πολλοί και το συνάλλαγμα που ρέει στην πόλη είναι πολύ σημαντικό. Είμαι ειλικρινά χαρούμενος διότι η Θεσσαλονίκη για μένα πάντα είχε μία ιδιαίτερη αξία. Υπήρχαν στοιχεία πέρα από το καθαρά επιχειρηματικό, τη Θεσσαλονίκη την έβλεπα σαν ένα κόμβο στην καρδιά της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Έχει όλες τις προοπτικές. Το ατύχημα είναι ότι δυστυχώς οι επενδύσεις που έπρεπε να γίνουν στη χώρα και στη Θεσσαλονίκη γενικά τα τελευταία χρόνια δεν έχουν γίνει. Εμείς με τις δυνάμεις μας, με τους 1000 εργαζόμενους που έχουμε και με τους γιατρούς μας, νομίζω δώσαμε μία ανάσα στην οικονομική ζωή της Θεσσαλονίκης» πρόσθεσε ο κ. Αποστολόπουλος
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Βασίλης Αποστολόπουλος επισήμανε ότι η δημιουργία του Ιατρικού Διαβαλκανικού στην Θεσσαλονίκη ήταν μία πολύ μεγάλη επένδυση που κατέστησε την πόλη επίκεντρο στην παροχή υγειονομικών υπηρεσιών όχι μόνο στη χώρα, αλλά σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη. «Σήμερα με τον καλύτερο τρόπο κλείνει αυτός ο κύκλος των 20 χρόνων και εξαγγέλλουμε τα σχέδιά μας, τα όνειρά μας και το όραμά μας για τον καινούριο κύκλο των επόμενων 20 χρόνων. Έτσι λοιπόν πέραν από καινούργιες επενδύσεις και επεκτατικά σχέδια τα οποία έχουμε έτοιμα άμεσα και σε πιο μακρύ χρονικό ορίζοντα, έχουμε την ιδιαίτερη χαρά να εξαγγέλλουμε την πρόθεσή μας, αμέσως μόλις το νομικό και το θεσμικό πλαίσιο το επιτρέψουν, να δημιουργήσουμε μία πρότυπη πανεπιστημιακή ιδιωτική Ιατρική Σχολή. Το όνειρό μας είναι, όπως ακριβώς καταστήσαμε το Ιατρικό Διαβαλκανικό κέντρο στην παροχή υπηρεσιών υγείας για την περιοχή, να καταστήσουμε αυτή την ιδιωτική πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή σημείο αναφοράς για στην εκπαίδευση. Το νομικό και το θεσμικό πλαίσιο δεν εξαρτώνται από μας, έχουνε ξεκινήσει οι προετοιμασίες και οι συζητήσεις με μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού που θα συνεργαστούμε καθώς επίσης και κάποιες συζητήσεις με τους ανθρώπους που θα στελεχώσουν επιστημονικά το εγχείρημά μας» πρόσθεσε ο Βασίλης Αποστολόπουλος.
Ο αντιπρόεδρος του ομίλου, Χρήστος Αποστολόπουλος από την πλευρά του επισήμανε ότι στόχος όλων των μελών της οικογένειας του Ιατρικού Διαβαλκανικού είναι να παραμείνουν ένα βήμα μπροστά για τουλάχιστον άλλα 20 χρόνια.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr