Σύμφωνα με τη νέα εφαρμογή, οι δημόσιοι Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΦΠΥΥ), (Νοσοκομεία και Φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), οι ΔΥΠε, το ΕΚΑΒ, ο ΕΟΠΥΥ, ο ΕΟΦ, το ΕΚΕΑ, το Γ.Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Παπαγεωργίου», η ΑΕΜΥ για το Νοσοκομείο της Θήρας και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μπορούν να προσλαμβάνουν επικουρικό προσωπικό όλων των κατηγοριών και κλάδων για την κάλυψη των επιτακτικών τους αναγκών, ανεξάρτητα από την ύπαρξη κενών οργανικών θέσεων.
Οι υποψήφιοι κατατάσσονται στους παραπάνω καταλόγους με κριτήρια και μοριοδότηση ανάλογη με αυτή του ΑΣΕΠ. Τα κριτήρια αυτά περιλαμβάνουν: προυπηρεσία σε δομές Υγείας, με αυξημένη μοριοδότηση για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ανεργία καθώς και κοινωνικά κριτήρια όπως τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, μονογονεικές οικογένειες, ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67% κ.λπ.
Η πρώτη εφαρμογή της νέας διαδικασίας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί, με την έναρξη υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής την επόμενη βδομάδα.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με τη διαδικασία αυτή, το ΕΣΥ αποκτά για πρώτη φορά έναν αξιόπιστο και διαφανή μηχανισμό έγκαιρης κάλυψης αναγκών σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, διασφαλίζοντας έτσι την επαρκή στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας όλης της χώρας.
Σημειώνεται ότι στο νομοσχέδιο αυτό αντιδρά η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία εξήγγειλε 24ωρη πανελλαδική απεργία για την περιφέρεια και τετράωρη στάση εργασίας, 11πμ-3μμ, στην Αττική, ενώ οργανώνει και συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Υγείας (11.30 πμ) κι έξω από τα γραφεία των διοικήσεων των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr