Ο απεικονιστικός έλεγχος κρίνεται απαραίτητος για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία της γυναίκας, η οποία ενδεχομένως να υποχρεωθεί να υποστεί και ένα δεύτερο χειρουργείο, εάν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν καλοήθη ή ακόμη και κακοήθη ευρήματα που θα έπρεπε να αφαιρεθούν, χειρουργείο που είναι σαφώς σοβαρότερο από μια επέμβαση καλαισθησίας.
Στην περίπτωση που υπάρχει ένθεμα σιλικόνης, υπάρχει το ενδεχόμενο αυτό να πρέπει να αφαιρεθεί, η ανάγκη όμως αυτή θα συνεκτιμηθεί τόσο από τη φύση του μορφώματος, όσο και από τη θέση που αυτό καταλαμβάνει στον μαστό.
Αναφορικά με το αν το άν ένα τέτοιο ένθεμα εμποδίσει τον έλεγχο «κρύβοντας» το εύρημα, ο κ. Μαλακάσης είναι απόλυτα καθησυχαστικός, τη στιγμή που οι σύγχρονες διαγνωστικές τεχνικές απεικονίζουν με τον καλύτερο τρόπο τη «γεωγραφία» του μαστού, ενώ τονίζει σχετικά πως «Η νέα μέθοδος της ψηφιακής μαστογραφίας με τομοσύνθεση μπορεί να αποκαλύψει τα ευρήματα όσο κρυμμένα κι αν είναι, «διαβάζοντας» τον μαστό σελίδα-σελίδα και ανακαλύπτοντας ακόμα και την πιο μικρή βλάβη».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr