Όπως επεσήμανε ο κ. Τρύφων, αναφερόμενος στα βασικά χαρακτηριστικά του κλάδου της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ο Πρόεδρος της ΠΕΦ υπογράμμισε τη σπουδαία τεχνογνωσία 50 και πλέον χρόνων που έχει συσσωρευτεί στα 27 υπερσύγχρονα ελληνικά εργοστάσια, αναδεικνύοντας σήμερα το Ελληνικό Φάρμακο δεύτερο τη τάξει εξαγωγικό πόλο για τη χώρα.
Αναφερόμενος στα μονοπάτια που θα επιτρέψουν στον συγκεκριμένο βιομηχανικό κλάδο να απελευθερώσει την αναπτυξιακή δυναμική του εν μέσω του περίπλοκου και ιδιαίτερα ανταγωνιστικού περιβάλλοντος που επικρατεί, ο κ. Τρύφων σημείωσε τα εξής: «Οι Ελληνικές Φαρμακοβιομηχανίες διέρχονται από μια φάση μετασχηματισμού από αμιγώς παραγωγικές μονάδες σε κέντρα φαρμακευτικής τεχνολογίας με ουσιαστικό ρόλο στα ερευνητικά προγράμματα. Με την οπτική αυτή αντιμετωπίζει το μέλλον ο κλάδος μας, στοχεύοντας στην οριακή καινοτομία, τη γεωγραφική επέκταση σε νέες αγορές και η στενή συνεργασία με τα πανεπιστήμια».
Το αβέβαιο περιβάλλον που επικρατεί σήμερα στη χώρα μας διαμορφώνει, κατά τον κ. Τρύφων, μια εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση για τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, καθώς τις αναγκάζει σε μια «άσκηση ισορροπίας» μεταξύ του μακροπρόθεσμου στρατηγικού σχεδιασμού και της επιβίωσής τους σε βραχυπρόθεσμη βάση, ενώ σημείωσε, πως «αυτό αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Να συνεχίσουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα, αναστρέφοντας το αρνητικό περιβάλλον της κρίσης και προτείνοντας ένα ξεκάθαρο πλάνο για το μέλλον της χώρας με ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, διατήρηση της απασχόλησης και έρευνα».
Ολοκληρώνοντας τη δημόσια τοποθέτησή του, ο πρόεδρος της ΠΕΦ τόνισε, πως «πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να μιλάμε για περιβάλλον κρίσης, αλλά για ένα Ευρωπαϊκό περιβάλλον».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr