Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, τόνισε ότι το αδιέξοδο της πολιτικής με τις λογιστικές αλχημείες του Υπουργείου Υγείας, με την προσπάθεια επαναφοράς του αντιδεοντολογικού και αντιεπιστημονικού μέτρου του πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων όσο και με την άδικη και ισοπεδωτική απαίτησή του για clawback από τους παρόχους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οδηγούν τον ΠΙΣ σε νέα προσφυγή στην Δικαιοσύνη κατά του πλαφόν και τους παρόχους Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών από την Δευτέρα 12 Μαϊου.
"Η προσπάθειά μας, κατά τον ίδιο στοχεύει μόνον στην υπεράσπιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των ασφαλισμένων και των ασθενών στην ιατρική και την φαρμακευτική περίθαλψη, γεγονός το οποίο δεν επιτρέπει στον Υπουργό Υγείας να επαναλαμβάνει τους γνωστούς σε όλους μας εκβιασμούς κατά του ιατρικού σώματος", πρόσθεσε.
Από την πλευρά του, ο Γ. Βουγιούκας, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων, δήλωσε σημειώσε ότι απαιτείται ενίσχυση του προϋπολογισμού 2014 του ΕΟΠΥΥ στον κωδικό των εργαστηριακών εξετάσεων, τουλάχιστον κατά 160 εκ. ευρώ, εξαιτίας της απεργίας των πρώην εργαστηρίων του ΕΟΠΥΥ – νυν ΠΕΔΥ.
Οι εκπρόσωποι των Ιδιωτικών Φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ζητούν:
- Αύξηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ 2014 για τις Διαγνωστικές εξετάσεις στο επίπεδο του ΜΟ του ΟΟΣΑ (570 εκατ. ευρώ)
- Κάθε παραπεμπτικό το οποίο θα εκτελείται να αμείβεται με το ισχύον σήμερα κρατικό τιμολόγιο και κάθε εξέταση που δεν καλύπτεται από τον προϋπολογισμό, θα εκτελείται μόνο στις Δημόσιες Δομές.
- Εφαρμογή Κατευθυντήριων Οδηγιών Συνταγογράφησης, μέσω Διαγνωστικών Πρωτοκόλλων και ηλεκτρονική παρακολούθηση για την αποφυγή προκλητής ζήτησης.
- Άμεση εξόφληση των οφειλομένων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr