Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Οι επιμελείς ζυθοποιοί πειραματίστηκαν με γυάλινες φιάλες για την μπύρα ήδη από τον 16ο αιώνα, αν και στοιχεία εμπορικής εμφιάλωσης κάνουν την εμφάνισή τους μόλις το δεύτερο μισό του 17ου αιώνα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ότι το γυαλί που φτιάχτηκε για την εμφιάλωση δεν ήταν αρκετά γερό για να κρατήσει την πίεση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Ωστόσο, περίπου εκατό χρόνια καινοτομίας βοήθησαν τελικά τους ζυθοποιούς να συνειδητοποιήσουν την αποτελεσματικότητα του μπουκαλιού με τον μακρύ λαιμό.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο penna.gr