Επιλέξτε από αυτές ομάδες τροφών τι θα μαγειρέψετε κάθε μέρα και τι θα δώσετε στο σχολείο για κολατσιό τους μικρούς μαθητές για να αποδίδουν καλύτερα στο σχολείο και να εξασφαλίσετε ότι ο εγκέφαλός τους έχει όλα εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί όσο περισσότερο γίνεται!
Ψάρια - ξηροί καρποί - σπόροι
Είναι από τις καλύτερες πηγές ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρών οξέων, που βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία και ιδιαίτερα τη μνήμη. Αυτά τα «καλά» λιπαρά οξέα (όπως ονομάζονται) όχι μόνο είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του εγκεφάλου, της καρδιάς και των αρθρώσεων, αλλά επιπλέον ο οργανισμός δεν μπορεί να τα συνθέσει μόνος του και γι' αυτό είναι απαραίτητο να τα παίρνει μέσω της διατροφής. Έχει παρατηρηθεί ότι η κατανάλωση ψαριών βοηθά παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες να αποδίδουν καλύτερα. Προτιμήστε τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, η σαρδέλα, το σκουμπρί, η ρέγκα κ.λπ. Οι ξηροί καρποί είναι ένα εξαιρετικό σνακ για τα παιδιά (προσοχή: να μην καταναλώνονται μέχρι την ηλικία των 3 ετών γιατί υπάρχει κίνδυνος πνιγμού). Τέλος, οι σπόροι (ηλιόσπορος, λιναρόσπορος, κολοκυθόσπορος κ.λπ.) μπορούν εύκολα να προστεθούν σε πολλά από τα αγαπημένα φαγητά των παιδιών, όπως στη ζύμη για τυροπιτάκια ή πίτσα, στα δημητριακά πρωινού, στους χυμούς κ.λπ.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο mamamia.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr