Υλικά για 4 άτομα
500γρ πένες
2 μελιτζάνες
1 κρεμμύδι
½ σκελίδας σκόρδο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1.200γρ ώριμες ντομάτες τριμμένες
½ κ.γλ. ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Θυμάρι
250γρ ανθότυρο
Λίγα φρέσκα φύλλα βασιλικού
Βάζουμε μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το σκόρδο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και τις μελιτζάνες σε κυβάκια και σωτάρουμε για 10 περίπου λεπτά ώσπου να αλλάξουν χρώμα και να γυαλίσουν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο γιατί οι μελιτζάνες έχουν την τάση να «τραβάνε» αρκετό. Αφαιρούμε το σκόρδο, αν δε θέλουμε να γίνει ιδιαίτερα βαρύ το φαγητό μας, και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο και λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να πιει τα υγρά της. Στο τέλος προσθέτουμε το θυμάρι και το τυρί χοντροκομμένο. Ανακατεύουμε απαλά. Αν θέλουμε να δώσουμε περισσότερη ένταση μπορούμε να βάλουμε και λίγη φέτα μαζί με το ανθότυρο.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο mamamia.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr