Υλικά
2 κούπες φαρίνα
1 πρέζα αλάτι
80 γρ. βούτυρο παγωμένο
3/4 φλ. γάλα
1/4 φλ. τοματοπελτέ
3/4 φλ. ζαμπόν σε κύβους
1 φλ. κίτρινο τυρί τριμμένο
1 κουτ.γλ. μυρωδικά της αρεσκείας σας
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου με θέρμανση πάνω-κάτω ή στους 180 βαθμούς στον αέρα. Καλύπτετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι και το αλάτι, προσθέτετε το βούτυρο σε κυβάκια και το τρίβετε με τα χέρια σας ώστε να γίνει το μίγμα σαν ψίχουλα. Προσθέτετε το γάλα και ανακατεύετε με τα χέρια μέχρι να έχετε μια ζύμη σαν πλαστελίνη. Αλευρώνετε μια επιφάνεια και πάνω σ' αυτή ανοίγετε τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Κόβετε σε ορθογώνια κομμάτια 30 Χ 40 εκ. Βάζετε λίγο τοματοπελτέ στο κέντρο κάθε κομματιού, αφήνοντας 2 εκ. γύρω γύρω από τις άκρες.
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο mamamia.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr