Τι είναι το ΑΘΗΝΕΟ και ποια τα προϊόντα του
Στο ΑΘΗΝΕΟ, όλες οι μπύρες που παράγονται είναι εμπνευσμένες από τις τέσσερις εποχές του χρόνου, αντανακλώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε εποχής: πιο ανοιχτόχρωμες και δροσερές για την άνοιξη και το καλοκαίρι, πιο σκουρόχρωμες και έντονα αρωματικές για το φθινόπωρο και το χειμώνα. Στο πλαίσιο αυτό, όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΑΘΗΝΕΟ στη «Ζυθογνωσία 2015», είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δύο συνταγές που βγήκαν από τα καζάνια του ΑΘΗΝΕΟ: τις ΑΘΗΝΕΟ#3 ΑΘΗΝΕΟ#4.
H ΑΘΗΝΕΟ#3 είναι Lager με Μαστίχα Χίου, μια ελαφριά μπύρα, με θολό χρυσοκίτρινο χρώμα και ισορροπημένη γλυκόπικρη γεύση. Η μαστίχα ξεχωρίζει, χαρίζοντας στη μπίρα το ξεχωριστό της άρωμα, αλλά και μια ιδιαίτερη, μακρά επίγευση. Η ΑΘΗΝΕΟ#4 είναι μια India Pale Ale με θολό χρυσοκίτρινο χρώμα, γεμάτο σώμα με έντονη πικράδα και πλούσιο άρωμα λυκίσκου.
Επιπλέον, στο περίπτερο του ΑΘΗΝΕΟ, οι λάτρεις της μπύρας είχαν τη δυνατότητα να γίνουν «Beer Masters», μέσω μιας ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, με την οποία μπορούσαν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία και τα είδη της μπύρας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε κατηγορίας, αλλά και τις διαδικασίες ζυθοποίησης και παραγωγής μπίρας.
Το ΑΘΗΝΕΟ είναι ένας πρότυπος χώρος δημιουργικής ζυθοποιίας, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον πολιτισμό της μπύρας. Στόχος του είναι να αποτελέσει έναν πυρήνα καινοτομίας, γνώσης, έμπνευσης και ψυχαγωγίας. Διαθέτοντας ένα μικρό μουσείο και πρωτότυπες γευστικά μπίρες, προσφέρει στους επισκέπτες του μια ολοκληρωμένη εμπειρία, η οποία καλύπτει από τα συστατικά ως την ιστορία της μπίρας.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και τα «παιδιά» της
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής και εμπορίας μπίρας στην Ελλάδα, με ενεργή παρουσία στη χώρα για περισσότερα από 50 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Παράγει στην Ελλάδα τις μπύρες Amstel, Amstel Pils, Amstel Bock, Amstel Radler, Amstel Free, Heineken, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, AΛΦΑ Weiss, Fischer, ΒΙΟΣ 5, Buckler από 100% ελληνικό κριθάρι, καθώς και το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ. Παράλληλα, εισάγει γνωστές μάρκες μπύρας όπως τις: Sol, Mc Farland, Erdinger, Affligem, Murphy’s, Duvel, Chimay και άλλες. Διαθέτει 3 μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και μια μονάδα εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ στη Λαμία.
Με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης παράγει και διανέμει τα προϊόντα της σε 26 χώρες και στις 5 ηπείρους.
Παράλληλα με την επιχειρηματική της ανάπτυξη, η εταιρία έχει επενδύσει στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας, στην υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής, τη διαμόρφωση ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, την ενημέρωση των καταναλωτών για την υπεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ και την κοινωνική προσφορά, πάντα με την έμπρακτη συμβολή των εργαζομένων της, με διαφάνεια και λογοδοσία.
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία διαθέτει από την TÜV AUSTRIA HELLAS ISO 9001:2008 για την ποιότητα των προϊόντων, ΙSO 22000:2005 για την ασφάλεια των προϊόντων (HACCP), ISO 14001-2004 για την προστασία του περιβάλλοντος και OHSAS 18001:2007 για την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού.
Επιπλέον, είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που έχει κατακτήσει την ανώτατη Διαμαντένια διάκριση του Εθνικού Δείκτη Εταιρικής Ευθύνης (CR Index) για το 2013 και η πρώτη στην Ελλάδα που απέκτησε βεβαίωση εφαρμογής του προτύπου ISO 26000 για την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα που έχει επιδείξει, τη σταθερή επίδοσή της στη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μέριμνα για την κοινωνία και τη χώρα συνολικά. Τέλος, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία έχει βραβευτεί επανειλημμένα για το εργασιακό της περιβάλλον.
Δείτε το Gallery που ακολουθεί
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr