Η εξήγηση βρίσκεται στο ασήμαντο γεγονός ότι οι άνθρωποι, συνηθισμένοι να διαδραματίζουν ρόλους αντί να είναι ο εαυτός τους, αισθάνονται ιδιαίτερα άβολα όταν το θέμα αυτό έρχεται προς συζήτηση με τον(την) σύντροφό τους. Συνήθως στην απάντηση υποβόσκει ο φόβος ότι κάποιος θα κριθεί είτε για το ότι είναι «άπειρος» είτε γιατί μπορεί να είναι «επιπόλαιος», ή ακόμη χειρότερα, πολύ «εύκολος».
Ορισμένοι καχύποπτοι υποστηρίζουν έναν πρακτικό κανόνα: ο αριθμός που δίνει μια γυναίκα θα πρέπει να πολλαπλασιαστεί επί τρία ώστε να βρεθεί η πραγματική απάντηση, ενώ, ο αριθμός των συντρόφων με τις οποίες ισχυρίζεται ότι έχει κοιμηθεί ένας άνδρας, θα πρέπει να διαιρεθεί αντιστοίχως με το τρία.
Το τι είναι «φυσιολογικό» διαμορφώνεται από τις δικές μας πολύ διαφορετικές εμπειρίες και αξίες. Όποιος και αν είναι ο δικός σας αριθμός, μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους φίλους σας, τους συνεργάτες ή τις κοινωνικές προσδοκίες
Ποιος όμως είναι ο μέσος αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων; Μιλώντας με απλά μαθηματικά, ο αριθμός αυτός δεν υπάρχει. Σύμφωνα με έρευνα του 2010 για την Υγεία στην Αγγλία, ο μέσος αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων ήταν 9,3 για τους άνδρες και 4,7 για τις γυναίκες. Ωστόσο, στην Εθνική Έρευνα του 2013 για τον Σεξουαλικό τρόπο σκέψης και ζωής (Natsal) ο μέσος όρος ήταν 11,7 για τους άνδρες και 7,7 για τις γυναίκες.
Στην έκθεση του The Way We Are Now για το 2014, διαπιστώθηκε ότι το 31% των ανδρών και 21% των γυναικών που συμμετείχαν, είχαν κάνει σεξ με περισσότερα από δέκα άτομα στη διάρκεια της ζωής τους. Ίσως λόγω της πιο φιλελεύθερης στάσης και τον αριθμό των ετών που είναι σεξουαλικά ενεργοί, ο αριθμός των συντρόφων σε άτομα ηλικίας από 35 έως 44 κορυφώθηκε, με πάνω από το ένα πέμπτο αυτής της ηλικιακής ομάδας, να κάνει λόγο για 20 ή περισσότερους ερωτικούς συντρόφους.
Σε αντίθεση, μόνο το 9% των ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών δήλωσαν ότι είχαν 20 ή περισσότερους ερωτικούς συντρόφους κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτό αναμφίβολα συμβαδίζει απόλυτα με τις κοινωνικές αλλαγές.
Άλλα ευρήματα της έρευνας έδειξαν ότι ένα 8% δεν είχε ποτέ σεξουαλικό σύντροφο και ένα 17% δήλωσε ότι είχε μόνο έναν. Η έρευνα καταλήγει ότι δεν υπάρχει σωστή ή λάθος απάντηση. Ένας μέσος ή χαμηλός αριθμός συντρόφων, που μπορεί να θεωρείται φυσιολογικός για κάποιον, για έναν άλλο, φαίνεται τρομακτικά μεγάλος.
Ηθικόν Δίδαγμα: Το τι είναι «φυσιολογικό» διαμορφώνεται από τις δικές μας πολύ διαφορετικές εμπειρίες και αξίες. Όποιος και αν είναι ο δικός σας αριθμός, μη συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους φίλους σας, τους συνεργάτες ή τις κοινωνικές προσδοκίες. Δεν είναι, διάολε, διαγωνισμός…
πηγή: penna.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr