Ακολουθήστε το reporter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
Ο καθηγητής βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Gregory Weiss εξηγεί πως «ναι, βρήκαμε ένα τρόπο για να ξε-βράσουμε ένα αυγό». «Στη δημοσίευσή μας, περιγράφουμε μια συσκευή που διαχωρίζει τις αποδιαταγμένες πρωτεΐνες και τους επιτρέπει να διπλωθούν εκ νέου στο αρχικό τους σχήμα.
…Ξεκινήσαμε με ασπράδια που είχαμε βράσει για 20 λεπτά και καταφέραμε να επαναφέρουμε μια βασική πρωτεΐνη του αβγού στη λειτουργική της κατάσταση», εξηγεί ο αρμόδιος καθηγητής ενώ επισημαίνει πως αυτή η μέθοδος, της επαναφοράς των πρωτεϊνών ενός βραστού αυγού στην αρχική, ρευστή τους κατάσταση θα έχει σημαντικές εφαρμογές στην βιομηχανία.
Η μελέτη τους, δημοσιεύτηκε στο ChemBioChem και προκάλεσε το διεθνές ενδιαφέρον.