Όταν επιλέγουμε την τροφή μας ο εγκέφαλος αυτόματα ενεργοποιεί τους παράγοντες γεύσης πριν πάρουμε την απόφαση του τι είναι καλό να φας και τι δεν είναι.
Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε πρόσφατη έρευνα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια. Οι συμμετέχοντες στα πλαίσια της μελέτης, επέλεξαν μία από τις δύο τροφές που τους παρουσιάστηκαν σε μία οθόνη.
Οι επιστήμονες μελέτησαν τις αποφάσεις των συμμετεχόντων αλλά και τον χρόνο που χρειάστηκε μέχρι να πάρουν την απόφαση τους υπολογίζοντας το χρόνο που κουνούσαν το ποντίκι πριν κάνουν το κλικ τους.
Το συμπέρασμα που έβγαλαν ήταν πως η γεύση επηρέαζε περισσότερο τις αποφάσεις απ’ ότι η σκέψη της υγιεινής διατροφής. Η γεύση έρχεται πρώτη στο μυαλό καθώς είναι ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό το οποίο δεν χρειάζεται σκέψη ενώ πρέπει να γίνει επεξεργασία της πληροφορίας αν είναι καλό ή κακό για τον οργανισμό.
Αν τώρα είστε άνθρωποι των δοκιμασιών και θέλετε να προσπαθήσετε για την υγεία και τη διατροφή σας, κάντε ένα κόλπο, το λεγόμενο τρικ των δύο δευτερολέπτων! Τι πρέπει να κάνετε;
Μόλις σκεφτείτε το ανθυγιεινό σνακ, λόγου χάρη τη σοκολάτα, δώστε στον εαυτό σας δύο δευτερόλεπτα πριν πάτε στο ψυγείο. Στο ενδιάμεσο υπάρχουν πολλές πιθανότητες να το ένστικτο της υγείας να λειτουργήσει και να καταλήξετε στο μήλο.
Με την παράταση χρόνου στην ουσία δίνετε χρόνο στον εαυτό σας να επεξεργαστεί την πληροφορία καλύτερα!
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr