Ο λόγος για τη ζυθοποιία «Brugse Zot». «Το υλικό του σωλήνα είναι σκληρότερο από χάλυβα. Έτσι μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε διαρροές ή σημεία υποκλοπής», ανέφερε ο ιδιοκτήτης της ζυθοποιίας Χαβιέ Βανέστ. Στόχος της κατασκευής είναι να εξοικονομηθεί το κόστος από τα φορτηγά που κάνουν τη διανομή μπύρας, βελτιώνοντας την κίνηση στο κέντρο της πόλης, καθώς εκατοντάδες φορτηγά μεταφοράς του αλκοολούχου ποτού συχνά προκαλούσαν συμφόρηση.
Μέσα στο επόμενο έτος αναμένεται η κατασκευή του σωλήνα που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και έξι χιλιάδες λίτρα μπύρας την ώρα μέσα από τον ριών χιλομέτρων αγωγό. Σε ότι αφορά στο κόστος του πρωτότυπου έργου, το οποίο παραμένει άγνωστο, θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τη ζυθοποιία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr