Αυτή η εξέλιξη ακολουθεί μια πρώτη καταδίκη της Ελλάδας το 1996 και δυο ακόμη δίκες εναντίον της Ελλάδας για μη εφαρμογή της προηγούμενης Ευρωπαϊκής Οδηγίας. Η Επιτροπή αποφάσισε επίσης να απευθύνει αιτιολογημένη γνώμη στη Δανία για τον ίδιο λόγο.
Η οδηγία αυτή είναι το αποτέλεσμα της μεταρρύθμισης του συστήματος αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων που ανέλαβε η Επιτροπή, προκειμένου να συμβάλει στην ευελιξία των αγορών εργασίας, να οδηγήσει σε αυξημένη απελευθέρωση της παροχής υπηρεσιών, να ενθαρρύνει τη μεγαλύτερη αυτοματοποίηση στην αναγνώριση των επαγγελματικών προσόντων καθώς και να εξασφαλίσει την απλούστευση των διοικητικών διαδικασιών.
Η οδηγία αυτή ενοποιεί, σε μία και μόνη νομοθετική πράξη, δεκαπέντε οδηγίες, μεταξύ των οποίων και δώδεκα τομεακές οδηγίες - που καλύπτουν τα επαγγέλματα του ιατρού, του υπευθύνου για γενική περίθαλψη νοσοκόμου, του οδοντιάτρου, του κτηνιάτρου, της μαίας, του φαρμακοποιού και του αρχιτέκτονα - και τρεις οδηγίες που θέσπισαν ένα γενικό σύστημα αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων και οι οποίες καλύπτουν την πλειονότητα των λοιπών νομοθετικά κατοχυρωμένων επαγγελμάτων. Η εν λόγω οδηγία απλοποιεί τη δομή του συστήματος αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων και βελτιώνει τη λειτουργία του.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr