Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr
![Reporter.gr on Google News](/images/google%20news/reporter%20news%20300x100.png)
Ο λόγος είναι οι πληροφορίες για πιθανές πωλήσεις πυραύλων από τη Γαλλία στην Τουρκία, Ο κ. Δένδιας προέβη στην κίνηση αυτή ύστερα από συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη.
Ο Νίκος Δένδιας τόνισε στην Πρέσβειρα ότι η πώληση πυραύλων METEOR στην Τουρκία από τη γαλλική κοινοπραξία δεν συνάδει με τις στρατηγικές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας.
Την ίδια στιγμή, στο αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού στα Μέγαρα, έφτασε το 18ο από τα 20 συνολικά ελικόπτερα NH90 που έχει αγοράσει και έχει παραγγείλει εδώ και είκοσι δύο χρόνια η Ελλάδα. Τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα αναμένεται να παραλάβει δύο ακόμη τέτοιου τύπου ελικόπτερα