Σκοπός της επίσκεψης του Κώστα Φραγκογιάννη ήταν, αφενός η συμμετοχή στην 6η Σύνοδο της κοινής διυπουργικής επιτροπής Ελλάδος-Αρμενίας για την Οικονομική, Βιομηχανική και Τεχνολογική Συνεργασία, και αφετέρου η πραγματοποίηση επαφών με Αρμένιους κυβερνητικούς αξιωματούχους.
Ο κ. Φραγκογιάννης είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, Paruyr Hovhannisyan, και με τον Α' Υφυπουργό Υψηλής Τεχνολογίας της Αρμενίας, Gevorg Mantashyan.
Κατά τη συνάντηση με τον ομόλογό του, υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις σχέσεις της Αρμενίας με την Ε.Ε., οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν τους ιστορικούς και άρρηκτους δεσμούς Ελλάδας Αρμενίας, αντάλλαξαν απόψεις για τις επιπτώσεις των πρόσφατων γεωπολιτικών εξελίξεων στην οικονομία και συμφώνησαν να πυκνώσουν τις επαφές και τις ανταλλαγές επισκέψεων αξιωματούχων.
Στη συνάντησή του με τον υφυπουργό για θέματα Υψηλής Τεχνολογίας, ο κ. Φραγκογιάννης, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα ομολογουμένως εντυπωσιακά επιτεύγματα της Αρμενίας στους τομείς της ψηφιοποίησης και ενίσχυσης του οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων.
Την ίδια ημέρα, ο κ. Φραγκογιάννης επισκέφθηκε μαζί με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, το εμβληματικό μνημείο Αρμένικης Γενοκτονίας και κατέθεσε στεφάνι ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Αρμενίους που έχασαν τη ζωή τους τον προηγούμενο αιώνα.
Επιπλέον, ο κ. Φραγκογιάννης συμπροέδρευσε με τον υπουργό Οικονομικών της Αρμενίας, Gevorg Papoyan, στην κοινή διυπουργική επιτροπή για την Οικονομική, Βιομηχανική και Τεχνολογική Συνεργασία. Η επιτροπή φέρεται να συμφώνησε στην ενδυνάμωση των οικονομικών δεσμών, την ενίσχυση των εμπορικών ροών, την αύξηση των επενδύσεων, και την προώθηση συνεργειών μεταξύ εμπορικών επιμελητηρίων, ενώσεων και εταιρειών με απώτερο στόχο να αξιοποιηθούν πλήρως τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των δύο οικονομιών, για την ανάπτυξη και την ευημερία των δύο λαών.
Οι δύο πλευρές αναγνώρισαν ότι υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες για την ενίσχυση της επιχειρηματικής και επενδυτικής συνεργασίας σε πολλούς βασικούς τομείς, όπως η τεχνολογία της πληροφορίας, η ψηφιοποίηση και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η γεωργία, η παραγωγή φαρμακευτικών σκευασμάτων, τα έργα υποδομής και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Συμφώνησαν επίσης, ότι ο τουρισμός αντιπροσωπεύει έναν τομέα με σημαντικές δυνατότητες. Εκτός από τον συμβατικό τουρισμό, δήλωσαν την πρόθεσή τους να αναδείξουν εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός ή προσκυνηματικός τουρισμός, ο αγροτικός και ο πολιτιστικός τουρισμός.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr