Πιο αναλυτικά, η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγορείται για διατάραξη δικαστικών συνεδριάσεων κατ’ εξακολούθηση και αθέμιτη επιρροή σε δικαστικούς λειτουργούς. Η σχηματισθείσα εις βάρος της δικογραφία αφορά σε περιστατικό που συνέβη τον Μάιο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, όπου η κ. Κωνσταντοπούλου είχε παραστεί ως νομικός και είχε κατηγορηθεί, μεταξύ άλλων, πως εμπόδισε την πρόεδρο του δικαστηρίου όταν εκείνη επιχείρησε να κατέβει από την έδρα.
Η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων, μάλιστα, είχε προβεί σε ανακοίνωση μετά το συμβάν, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο κώδικας των δικηγόρων προβλέπει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του Δικηγόρου και μεταξύ των υποχρεώσεων του συμπεριλαμβάνεται η θεμελιώδης υποχρέωσή του να απευθύνεται στους Δικαστές, στους Εισαγγελείς και τους Δικαστικούς Γραμματείς με υπευθυνότητα και σεβασμό και να τηρεί τον ελληνικό Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγορικού Λειτουργήματος (…). Η συμπεριφορά, που επιδεικνύει, εξακολουθητικά, η συγκεκριμένη δικηγόρος, πλην της παραβίασης των άνω αρχών και υποχρεώσεων του Δικηγόρου, δυσχεραίνει την απονομή της Δικαιοσύνης».
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράξεις που αποδίδονται στην κ. Κωνσταντοπούλου περιλαμβάνουν κλήση στην Αστυνομία από το κινητό της τηλέφωνο εν μέσω συνεδρίασης, με στόχο την παρέμβαση της ΕΛΑΣ κατά του προεδρεύοντος δικαστή και της εισαγγελέως. Επίσης, αναφέρεται πως αφαίρεσε μικρόφωνο από την έδρα και παρενέβη στον υπολογιστή που χρησιμοποιούσε το δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δίκης.
Οι δικαστικές αρχές ζήτησαν την άρση της ασυλίας της, ώστε να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες νομικές διαδικασίες. Κατά πληροφορίες, η κ. Κωνσταντοπούλου έχει κληθεί για να δώσει εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, ενώ αναμένεται μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο η υπόθεση να παραπεμφθεί στην Ολομέλεια για την ψηφοφορία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr