Σύμφωνα με ενημέρωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ελλάδα ακολουθεί μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη φύλαξη και προστασία των συνόρων, τα οποία αποτελούν και εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και ΕΕ της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου, η διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Άννα Μαρία Μπούρα, η διευθύντρια του Γραφείου Διεθνούς Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.
Θυμίζουμε πως ο πρωθυπουργός σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Αυστρία εξέφρασε την αντίθεσή του στις τελευταίες πολιτικές αποφάσεις της Γερμανίας για το μεταναστευτικό και ζήτησε το σεβασμό του συμφώνου Ασύλου της ΕΕ.
Το προσφυγικό-μεταναστευτικό, υποστήριξε, «δεν είναι από τα πρώτα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες γιατί το λύσαμε. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η απάντηση δεν μπορεί να είναι η μονομερής κατάργηση της Σένγκεν και να πετάξουμε το μπαλάκι στις χώρες που βρίσκονται στα σύνορα της Ευρώπης. Απάντηση είναι η εφαρμογή του Συμφώνου για μετανάστευση και το άσυλο. Η συνεργασία με την Τουρκία είναι απαραίτητη και ικανοποιητική».
Με αφορμή το κλείσιμο των συνόρων από τη Γερμανία ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι «μία χώρα σαν την Ελλάδα δεν μπορεί να επωμιστεί ένα δυσανάλογο μεγάλο βάρος λόγω απλώς της γεωγραφικής της ιδιαιτερότητας. Ήδη η Ελλάδα δαπανά πόρους για τη φύλαξη των συνόρων και υποστηρίζεται από την Ευρώπη με σημαντικούς πόρους για τη διαχείριση και αυτή η υποστήριξη θα πρέπει να συνεχίζεται. Το να έχει μια χώρα κέντρα υποδοχής στα νησιά είναι μια ακριβή διαδικασία και η Ευρώπη θα πρέπει να χρηματοδοτεί αυτή τη διαδικασία γιατί επιτελούμε μια ευρωπαϊκή αποστολή και όχι μια εθνική αποστολή».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr