Συγκεκριμένα, βάσει του άρθρου 43Α του Κανονισμού της Βουλής, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση, ζητώντας να κληθούν η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γεωργία Αδειλίνη, καθώς και ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέας Ζήσης προκειμένου να ενημερώσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και για να δοθεί στα μέλη της Επιτροπής το σύνολο της δικογραφίας του σκανδάλου των υποκλοπών, για το οποίο εκδόθηκε η σχετική διάταξη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου «περί αρχειοθέτησης της υπόθεσης των υποκλοπών» και οπωσδήποτε μεταξύ των εγγράφων αυτής:
- Το πολυσέλιδο (300 σελίδων) πόρισμα του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αχιλλέα Ζήση, ο οποίος διενήργησε την προκαταρτική εξέταση.
- Τη σχετική διάταξη της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου περί «αρχειοθέτησης της υπόθεσης».
- Τα πορίσματα των Ανεξάρτητων Αρχών και των άλλων φορέων, που αναφέρονται στην ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Γεωργίας Αδειλίνη.
Ανάλογα αιτήματα έχουν καταθέσει, επίσης, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας.
Κατά τον Κανονισμό της Βουλής πάντως, προκειμένου να κληθεί υποχρεωτικά προς ακρόαση το όποιο πρόσωπο, το σχετικό αίτημα πρέπει να συγκεντρώνει πλειοψηφία 2/5, ποσοστό στο οποίο δεν φτάνουν οι υπογραφές των μελών των ανωτέρω κομμάτων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.
Επιπλέον, πηγές της πλειοψηφίας σχολίαζαν πως πρόκειται για ένα μη νόμιμο αίτημα το οποίο θα απορριφθεί, καθώς η κλήση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη για την δικαστική της κρίση, συνιστά ευθεία παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνη.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr