Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζήσης μετέβη στην ΕΥΠ μαζί με δύο ειδικούς πραγματογνώμονες, οι οποίοι ορίστηκαν από τον σχετικό κατάλογο του Πρωτοδικείου Αθηνών.
Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στα αρχεία της ΕΥΠ προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε παρακολούθηση και από την ΕΥΠ των προσώπων εκείνων που έλαβαν sms με στόχο να εγκατασταθεί στο κινητό τηλέφωνό τους για να τους παρακολουθεί το παράνομο λογισμικό Predator.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, αν από τον αιφνιδιαστικό έλεγχο βρέθηκαν στοιχεία, κάτι που δεν έγινε γνωστό, τα οποία να επιβεβαιώνουν ότι όλοι όσοι είναι στη «λίστα Predator« ή «λίστα Μενουδάκου», όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, είχαν παρακολούθηση και από την ΕΥΠ, η έρευνα της υπόθεσης προσλαμβάνει νέα διάσταση.
Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο 5002/2022 προβλέφθηκε ότι η ΑΔΑΕ δεν έχει πλέον αρμοδιότητα να διαχειρίζεται αιτήματα πολιτών που ζητούν να πληροφορηθούν αν υπήρξε παρακολούθηση των τηλεφώνων τους για λόγους εθνικής ασφάλειας από την ΕΥΠ, ούτε μπορεί να απευθύνεται γι 'αυτό στους τηλεφωνικούς παρόχους. Η αρμοδιότητα αυτή ανήκει πλέον στο τριμελές Όργανο που προβλέπει ο εν λόγω νόμος και συγκροτείται από δύο εισαγγελικούς λειτουργούς και τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ.
Η έρευνα του κ. Ζήση, ο οποίος θέλησε να μεταβεί προσωπικά ο ίδιος στην ΕΥΠ για τη διασταύρωση της λίστας, φέρεται να είναι προς το τέλος της και πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εξεταστεί ήδη δεκάδες μάρτυρες και έχουν απαντηθεί και αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποσταλεί σε διάφορες αλλοδαπές αρχές μεταξύ των οποίων και στις ΗΠΑ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr