Ο υπουργός έφερε ως παράδειγμα με τις βρεφικές πάνες όπου οι καταναλωτές μπορούν να βρουν τιμή από 7,96 μέχρι 14,42, δηλαδή μέσω της εφαρμογής μόνο από αυτό το προϊόν να εξοικονομήσουν πάνω από 5 ευρώ. «Οι καταναλωτές μέσω της εφαρμογής βλέπουν ποιος πουλάει φθηνότερα», τόνισε ο κ. Σκρέκας για την εφαρμογή.
Παράλληλα, αναφερόμενος στον πληθωρισμό των τροφίμων, σημείωσε πως έχει αρχίσει να αποκλιμακώνεται. Όπως είπε, στα σούπερ μάρκετ κυμάνθηκε στο 0,28% τον Μάρτιο. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο πληθωρισμός τροφίμων έχει μειωθεί κατά 40%, σύμφωνα με τον υπουργό. Ακόμη, σημείωσε πως η Ελλάδα από το 2019 μέχρι σήμερα έχει συνολικά τον χαμηλότερο γενικό πληθωρισμό στην Ευρώπη.
Αναφορικά με τις τιμές της βενζίνης που την περίοδο του Πάσχα έφτασαν και ξεπέρασαν τα 2 ευρώ το λίτρο, ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει η σταδιακή αποκλιμάκωσή τους.
Για τον ΦΠΑ είπε πως μελετήθηκε η μείωσή του, ωστόσο, «δεν θα είχε αποτύπωμα στην τσέπη του καταναλωτή ενώ παράλληλα θα επιβάρυνε τα δημόσια έσοδα που είναι απαραίτητα για να στηριχθούν τομείς όπως η Υγεία και η Παιδεία».
«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα κατά της ακρίβειας μέχρι ο καταναλωτής να το νιώσει στην τσέπη του», επισήμανε, τονίζοντας πως η δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στο πλαφόν στο κέρδος, τους ελέγχους, τα πρόστιμα και την διαφάνεια στις τιμές.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr