Ο ευρωβουλευτής που συμμετείχε πρόσφατα στη Σύνοδο για τις επιπτώσεις της βιομηχανικής υδατοκαλλιέργειας, που διοργανώθηκε στον Πόρο, τονίζει στην ερώτησή του τη σημασία του κλάδου της υδατοκαλλιέργειας για την επισιτιστική ασφαλεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα εκφράζει την ανησυχία του αναφορικά με τις μη βιώσιμες και επιζήμιες για το περιβάλλον πρακτικές της βιομηχανικής ιχθυοκαλλιέργειας που συνακολούθως έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ασφάλεια των τροφίμων και την ανθρώπινη υγεία.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο», η ΕΕ έχει ως στόχο να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παράγονται και καταναλώνονται τα τρόφιμα στην Ευρώπη προκειμένου να καταστήσει τα συστήματα τροφίμων πιο φιλικά προς το περιβάλλον και να εξασφαλίσει την παραγωγή υγιεινών, προσιτών τροφίμων για όλες και όλους.
Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:
- Εάν ο στόχος σας είναι να επενδύσετε σε έργα βιώσιμης υδατοκαλλιέργειας, ποια είναι τα κριτήριά σας για τη μέτρηση της βιωσιμότητας αυτών των έργων;
- Ποια διαδικασία επανεξέτασης χρειάζεστε προκειμένου να διασφαλίσετε ότι τα έργα που επιλέγονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ πληρούν τα πρότυπα της ΕΕ και εκτελούνται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της ΕΕ;
- Δεδομένου ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες επεκτείνουν τους βιομηχανικούς τομείς ιχθυοκαλλιέργειας, προτίθεται η Επιτροπή να σχεδιάσει επανεξέταση των αποδεκτών πρακτικών προκειμένου να διασφαλίσει το υψηλότερο δυνατό επίπεδο συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις περιβάλλοντος και βιωσιμότητας;
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr