Στη συνάντηση παρέστη, επίσης, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Σλοβενίας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος.
Ο κ. Πλακιωτάκης αναφέρθηκε στην ένταξη της Σλοβενίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, επί Ελληνικής Προεδρίας, κατά την πανηγυρική τελετή της ιστορικής διεύρυνσης, στη Στοά του Αττάλου, και υπογράμμισε ότι η επίσκεψη της κ. Musar «πέραν του γεγονότος ότι επιβεβαιώνει το αναβαθμισμένο διμερές επίπεδο μεταξύ των δύο χωρών, πιστοποιεί ότι οι συμμαχίες, οι συνεργασίες, η συμμετοχή στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ αλλά και σε άλλους πολυμερείς οργανισμούς είναι το αντίδοτο για να επικρατήσει η σταθερότητα στον κόσμο». Επίσης, τόνισε την αμοιβαία υποστήριξη στις υποψηφιότητες των δύο χωρών στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
Καταλήγοντας, ο κ. Πλακιωτάκης επισήμανε πως οι κοινές αξίες των δύο χωρών αποτελούν τη βάση στην οποία εδράζεται και η αμοιβαία υποστήριξη των υποψηφιοτήτων Ελλάδας και Σλοβενίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Η κ. Musar, από την πλευρά της, διαβεβαίωσε για την υπερψήφιση από τη Σλοβενία της υποψηφιότητας της Ελλάδας για τη θέση του Μη Μόνιμου Μέλους στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία που αποδίδει στο Κράτος Δικαίου. Ανέφερε, επίσης, ότι είναι «περήφανη για τη συμβολή (της χώρας της) ως Μη Μόνιμου Μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας στην απόφαση για την κατάσταση στη Γάζα». Η Πρόεδρος της Σλοβενίας εξέφρασε, εξάλλου, την ικανοποίησή της για την κοινή βούληση των δύο χωρών να υποστηρίξουν την Ουκρανία στην ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Τέλος, η κ. Musar σημείωσε ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Σλοβενία είναι χώρες της Μεσογείου, εξήρε τη νησιωτικότητα της Ελλάδας και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr