«Από τη μια μεριά, έχουμε την επιμονή στο δρόμο της ανάταξης της εθνικής ανάπτυξης που ξεκινήσαμε από το 19 και επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά στις εκλογές του περασμένου χρόνου και από την άλλη, έχουμε όλους τους υπόλοιπους, συνασπισμένους, το είδαμε αυτό και στην συζήτηση επί της πρότασης μομφής του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, συνασπισμένους εναντίον της κυβερνητικής σταθερότητας, την οποία έχει φέρει η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία στη Βουλή, από το ΚΚΕ και τα κόμματα της Αριστεράς, προφανώς το ΠΑΣΟΚ μέχρι την ακροδεξιά» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός, υπάρχει «τοξικότητα και επιστροφή στον πιο χυδαίο λαϊκισμό που μας έφερε λίγο πριν την καταστροφή, το καλοκαίρι του 15».
«Ο θυμός και η οργή μπορεί να γίνουν δημιουργία, μπορεί να γίνουν και κατεδάφιση. Κατεδάφιση έγιναν το καλοκαίρι του 2015, όταν ένας θυμωμένος ελληνικός λαός με την κρίση και με το παλιό πολιτικό σύστημα και τις αμαρτίες του, εγώ πάω και ένα βήμα παραπέρα, δεν κρύβω τα λόγια μου, οδηγήθηκε ένα βήμα πριν την καταστροφή. Δεν πήρε την κρίση ως κινητήρια δύναμη να κάνει κάτι καλύτερο και οδηγηθήκαμε σε Βαρουφακειάδα και σε όλο εκείνο το επώδυνο, το οποίο όλους μας στοίχισε πάρα πολύ και εμένα προσωπικά αν θέλετε. Διότι και εγώ το 19 κατέβηκα στην πολιτική ακριβώς εξαιτίας αυτών των ανθρώπων και αυτής της έκρηξης καταστροφής που ζήσαμε την περίοδο 15-19», συμπλήρωσε ο κ. Καιρίδης.
«Δεν πρέπει να πάρουμε τις εκλογές εφησυχασμένα»
«Δεν σημαίνει ότι επειδή η κυβέρνηση εκλέχτηκε το 2023, κλειδώσαμε μέχρι το 2027. Προφανώς έχουμε μια ισχυρή εντολή. Προφανώς με τη συνταγματική αναθεώρηση του 19 δεν έχουμε την προεδρική, διότι αν είχαμε την προεδρική το 2025, ήδη θα μιλούσαμε διαφορετικά με δεδομένη τη πόλωση, την τοξικότητα, τη διχαστικότητα, το ανερμάτιστο, το επιθετικό, το πολωτικό, βάλτε όποιο επίθετο θέλετε, της αντιπολίτευσης, προφανώς έχουμε αυτά τα περιθώρια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρουμε τις εκλογές εφησυχασμένα», είπε ακόμα.
Αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2025, ο κ. Καιρίδης σημείωσε πως με την καινούρια ρύθμιση, είναι πιο απλά τα πράγματα. «Το πληρώσαμε ακριβά το 2010, πάρα πολύ ακριβά, ακόμα πιο ακριβά το 2015 και ήρθε το πολιτικό σύστημα, έβαλε μυαλό και έκανε μια διορθωτική κίνηση για να μην προκαλείται αποσταθεροποίηση, με δικαιολογία και αφορμή την εργαλειοποίηση του Συντάγματος», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως θα επιδιωχθούν ευρύτερες συναινέσεις. «Αυτές γίνονται πιο εύκολα τώρα, γιατί ξέρει η αντιπολίτευση ότι δεν μπορεί να εκβιάσει. Άρα τα χαρτιά είναι πάνω στο τραπέζι και άρα είναι πιο εύκολο να δημιουργηθούν αυτές οι συναινέσεις. Και νομίζω και το πρόσωπο της νυν Προέδρου, η οποία δεν προέρχεται κομματικά από τον πυρήνα της Νέας Δημοκρατίας, αυτό συμβολίζει» συμπλήρωσε.
«Στόχος ο αριθμός 3 μπροστά από το αποτέλεσμα της ΝΔ»
Στόχος του κυβερνώντος κόμματος παραμένει να υπάρχει ο αριθμός 3 μπροστά από το αποτέλεσμα της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, ανέφερε ο κ. Καιρίδης, ωστόσο προσέθεσε πως υπάρχει, χωρίς αμφιβολία, «αποσυσπείρωση, ιδίως επειδή δεν υπάρχει ο αξιόπιστος δεύτερος».
Ο κ. Καιρίδης καταλήγοντας, έκανε αναφορά και στις νέου τύπου άδειες σε μετανάστες αποφοίτους κορυφαίων πανεπιστημίων και εργαζόμενους υψηλής ειδίκευσης από χώρες εκτός Ε.Ε.
«Η μεταναστευτική μας πολιτική βασίζεται στην καταπολέμηση της διακίνησης και εν γένει της παράνομης μετανάστευσης από τη μια και την ενίσχυση της εξωστρέφειας και δυναμικής της ελληνικής οικονομίας μέσα από νόμιμες εναλλακτικές λελογισμένης μετανάστευσης, με όρους και κανόνες, σύμφωνα με τις ανάγκες της οικονομίας και με απόλυτη ασφάλεια για την ελληνική κοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, φέραμε ένα νομοσχέδιο το οποίο πέρασε από το Υπουργικό Συμβούλιο πριν μια εβδομάδα και οδεύει προς τη Βουλή, το οποίο από τη μια μεριά αυστηροποιεί τις ποινές για τους διακινητές και από την άλλη εισάγει μια σειρά από νέου τύπου θεωρήσεις, μεταξύ των οποίων οι πιο εμβληματικές, αυτές που συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας, είναι η Talent και Tech Visa», ανέφερε ο κ. Καιρίδης.
Όπως εξήγησε, ταυτόχρονα με τη χαμηλή ειδίκευση για την οποία προχωρά η χώρα μας σε διμερείς συμφωνίες, «θέλουμε η χώρα μας και εκεί κρίνεται το στοίχημα του 21ου αιώνα, να προσελκύσει ταλέντα».
«Είναι άλλο πράγμα η καταπολέμηση του παράνομου και είναι άλλο πράγμα η ενθάρρυνση της νόμιμης υπέρ της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως στην υψηλή ειδίκευση και στα ταλέντα. Έτσι έχουμε την Tech Visa για όσους έρχονται να εργαστούν σε νεοφυείς επιχειρήσεις, σε start ups που είναι δηλωμένες στο μητρώο των start ups της χώρας και από την άλλη η Visa ταλέντων για αποφοίτους των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου, στους οποίους δίνουμε τη δυνατότητα να έρθουν για ένα χρόνο χωρίς συμβόλαιο, απλώς να είναι εδώ, αρκεί να είναι απόφοιτοι αυτών των σπουδαίων πανεπιστημίων που έχουμε τις λίστες και τις κατατάξεις», σημείωσε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr