Ειδικότερα, το 54,1% δηλώνει υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων και το 41,3% τάσσεται κατά της ίδρυσής τους.
Το 51,3% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι μέσω των μη κρατικών πανεπιστημίων, η Ελλάδα μπορεί να γίνει εκπαιδευτικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής, ενώ το 46,2% που έχει αντίθετη άποψη.
Το 58,6% θεωρεί ότι η ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ θα βοηθήσει στη συγκράτηση της εξόδου χιλιάδων Ελλήνων νέων στο εξωτερικό, ενώ 40% πιστεύει το αντίθετο.
Στο ερώτημα αν η ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων θα συμβάλλει στην αναβάθμιση και των δημόσιων πανεπιστημίων το 52,5% λέει ναι ή μάλλον ναι ενώ το 44,4% όχι ή μάλλον όχι.
Σε ό,τι αφορά την κομματική προέλευση του «ναι» στα μη κρατικά ΑΕΙ, το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφηκε μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΚΕ και της Νίκης - στο 17,2% - και μετά κατά σειρά στον ΣΥΡΙΖΑ, στην Πλεύση Ελευθερίας και στην Ελληνική Λύση. Πλειοψηφία υπέρ του «ναι» διαπιστώνεται στη ΝΔ (73,4%) και στο ΠΑΣΟΚ (52,5%).
Οι περισσότεροι διαφωνούντες βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα 17-29 ετών, ενώ οι περισσότεροι άνω των 65 ετών συμφωνούν με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr