Πρόσθεσε οτι το δημόσιο πανεπιστήμιο αποτελεί ναυαρχίδα της στρατηγικής.
Δήλωσε οτι με βάση τα στοιχεία, συνολικά 40.000 Έλληνες σπουδάζουν στο εξωτερικό και οι περισσότεροι εξ αυτών θα ήθελαν να σπουδάζουν στη χώρα μας και δεν μπορούν.
Παράλληλα επεσήμανε οτι στόχος αποτελεί να φέρουμε περισσότερους ξένους φοιτητές στη χώρα μας.
Ο υπουργός υπογράμμισε στον ΣΚΑΪ ότι αυτο το βήμα γίνεται με μέριμνα και σοβαρότητα καθώς και με έμφαση στα κριτήρια ποιότητας του πανεπιστημίου. Πρόσθεσε οτι ο τρόπος εισαγωγής θα γίνεται με κριτήρια του κάθε πανεπιστημίου που θα έρθει στην Ελλάδα.
Είπε επίσης ότι σε όλες τις χώρες του πλανήτη το ζήτημα με τα μη κρατικά πανεπιστήμια έχει λυθεί και εδώ κάνουμε συζήτηση δογματικού χαρακτήρα. Κάλεσε «όλα τα κόμματα να συνδράμουν με τις απόψεις τους, ακόμη κι εκείνα που διαφωνούν».
Για τα κριτήρια ίδρυσης και λειτουργίας των Μη Κρατικών-Μη Κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, διευκρίνισε πως «το σύνολο των κριτηρίων θα το αποφασίσει η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης και θα είναι τα αυστηρότερα στην Ευρώπη».
Υπογράμμισε οτι πρώτη μεταρρύθμιση που θα έρθει ειναι η επαγγελματική κατάρτιση προσθέτοντας ότι θα δοθούν 100 εκατ. ευρώ για εργαστήρια, θα ενταχθούν 130 νέα επαγγέλματα ενώ θα δημιουργηθούν 60 νέες δομές campus.
#Poll - Εσείς είστε υπέρ ή κατά της κυβερνητικής εξαγγελίας για λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα;
Πείτε μας τη γνώμη σας ΕΔΩ
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr