Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος αναφέρει ότι «οι χώρες με τις οποίες είμαστε κοντά σε υπογραφή τέτοιου είδους διακρατικών συμφωνιών ανακοινώθηκαν στην Βουλή η οποία άλλωστε είναι και η μόνη κυρίαρχη να εγκρίνει ή να απορρίψει τέτοιου είδους συμφωνίες. Κοινώς ψυχραιμία. Σας είπα να μας έχετε εμπιστοσύνη!».
Ο υπουργός παρενέβη μετά το tweet του πακιστανού υπουργού Jawad Sohrab που ακολούθησε συνάντηση με τον Αδ. Γεωργιάδη, στην οποία τονίζει ότι «θέλουμε να καλύψουμε την ανάγκη της Ελλάδας για 500.000 εργάτες, ιδίως στις κατασκευές», προσθέτοντας ότι βρίσκεται κοντά στην υπογραφή σχετικής συμφωνίας.
{https://twitter.com/JawadSohrab/status/1737017132926615803}
Στην ανάρτηση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε, καθώς και την αναπαραγωγή σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης, απάντησε ο υπουργός.
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
«Για να μην δημιουργούνται παρανοήσεις στην Κοινή Γνώμη στο εάν έχουμε υπογράψει ή σκοπεύουμε να υπογράψουμε Διακρατική Συμφωνία με το Πακιστάν περί εισαγωγής από την Χώρα αυτή εργατικού δυναμικόυ σας ενημερώνω για τα εξής.
Α) μία διακρατική συμφωνία δεν γίνεται κρυφά καθώς για να ισχύει πρέπει να περάσει από την Βουλή. Δηλ δεν είναι ένα χαρτί που το υπογράφει ένας υπουργός.
Β) ήδη από την προηγούμενη Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής η Χώρα αυτή είχε εκφράσει ζωηρό ενδιαφέρον για να υπογράψουμε μία τέτοια συμφωνία αλλά κάτι τέτοιο τελικά δεν έγινε. Άλλωστε θα έπρεπε η να συμπεριλαμβάνει την υποχρέωση του Πακιστάν να δέχεται πίσω όσους παρανόμους από την Χώρα αυτή έχουν έρθει ήδη στην Ελλάδα.
Γ) η επίσημη συνάντηση μου με τον ομόλογο μου από το Πακιστάν δεν έγινε κρυφά αλλά φανερά και σχετική ανάρτηση έκανα την περασμένη εβδομάδα.
Δ) το Πακιστάν εξακολουθεί να επιθυμεί μία τέτοια συμφωνία αλλά δεν είναι στις πολιτικές μας προτεραιότητες.
{https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1737350267564118229}
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr