Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Real fm, τόνισε ότι η τεχνητή νοημοσύνη άλλαξε τον τρόπο σκέψης του, σχολιάζοντας πως το chat gtp ήταν η αφορμή για να κάνει το μυαλό να «τρέχει» πιο γρήγορα.
«Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς όπως η υγεία, όπου εξελίσσονται πολύ πιο γρήγορα μεγάλες έρευνες.
Ακόμη, για διάφορα ιατρικά θέματα, αλλά και στο κομμάτι της πολιτικής προστασίας με διάφορες υλοποιημένες πλατφόρμες για φαινόμενα κλιματικής κρίσης, πλημμυρών, το πώς μπορείς να συνδυάσεις μετεωρολογικά δεδομένα και να έχεις πιο ασφαλείς προγνώσεις.
Σίγουρα, στον τομέα της εκπαίδευσης ακόμη και της επικοινωνίας, όπου μεγάλος εχθρός είναι τα fake news, οι ψευδείς πληροφορίες.
Μπορούμε πλέον με αλγόριθμους που υπάρχουν να ανιχνεύσουμε την πηγή της πληροφορίας» εξήγησε ο κ.Παπαστεργίου.
Σχετικά με την ψηφιακή πλατφόρμα για τα ζώα συντροφιάς, που «έρχεται» μέσα στον Δεκέμβριο επεσήμανε ότι «είναι μια συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, σε συνέχεια του νόμου που ψηφίστηκε το 2021 για την ευζωία των ζώων συντροφιάς και το Πρόγραμμα «AΡΓΟΣ».
Η πλατφόρμα θα δίνει την δυνατότητα στους πολίτες μέσω ενός app να δηλώνουν αν έχουν χάσει ή βρει κάποιο ζώο.
Θα εγγράφονται όλοι όσοι έχουν σχέση με αυτό το οικοσύστημα, κτηνιάτροι, ιδιοκτήτες, τα καταφύγια, οι φιλοζωικές οργανώσεις και οι δήμοι.
Το app θα περιλαμβάνει και τον φάκελο υγείας του ζώου, αλλά θα αφορά και σε υιοθεσία ζώου».
Νεό παράθυρο συμμετοχικότητας η επιστολική ψήφος
Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην επιστολική ψήφο χαρακτηρίζοντάς την ως «τομή, με την οποία ανοίγεται ένα νέο παράθυρο στη συμμετοχικότητα για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου».
Μεταξύ άλλων, είπε ότι πρόκειται για δουλειά του υπουργείου Εσωτερικών, της υπουργού, Νίκης Κεραμέως και του υφυπουργού, Θεόδωρου Λιβάνιου.
«Οι κωδικοί μας αυτοί με τους οποίους θα γίνει η διαδικασία της εκλογικής ψήφου δεν θα είναι μόνο το usename και το password του taxis, αλλά θα υπάρχει ένα διπλό στάδιο αυθεντικοποίησης που σε μεγάλο βαθμό θα αποτρέψει το να γίνει κακή χρήση κωδικών», ενώ στην συνέχεια εξήγησε την διαδικασία από την στιγμή που έρχεται ο φάκελος και ψηφίζει ο πολίτης:
«Υπάρχει δυνατότητα να παρακολουθεί ο πολίτης τον φάκελό του με ένα tracking system (σύστημα εντοπισμού), οι φάκελοι δεν μπορούν να ανοίξουν, θα φαίνεται αν είναι παραβιασμένος ο φάκελος, από την ώρα που θα ανοιχτούν έχουν καταστραφεί» ανέφερε και κατέληξε ο κ.Παπαστεργίου.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr