«Το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει κάτω από τον κατώτατο μισθό» τόνισε στην ΕΡΤ και υπογράμμισε την πρόθεση της κυβέρνησης «να περιοριστεί η φοροδιαφυγή στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό».
Ο κ. Μαρινάκης διευκρίνισε ότι οι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες θα εξαιρούνται από τις συγκεκριμένες διατάξεις που θα ισχύσουν από το 2024 και οριοθετεί τον κατώτατο βαθμό ως τεκμαρτό εισόδημα τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «για τον νέο ελεύθερο επαγγελματία για τα τρία πρώτα χρόνια δεν θα ισχύσει αυτό, θα υπάρχει δηλαδή εξαίρεση. Για τον τέταρτο χρόνο θα υπάρχει το όριο των 10.000 ευρώ, που είναι ο κατώτατος μισθός, που θα φορολογούνται οι επαγγελματίες και θα υπάρχει μια έκπτωση πάνω από 50% και για τον πέμπτο χρόνο θα υπάρχει μια μεγάλη έκπτωση».
Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως «η αλήθεια είναι πως έχουμε την πιο επίμονη εισαγόμενη ακρίβεια των τελευταίων δεκαετιών» όμως πρόσθεσε πως «μία δεύτερη αλήθεια είναι ότι το διαθέσιμο εισόδημα το ακαθάριστο έχει αυξηθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά 7%, άρα κάτι κάνει αυτή η κυβέρνηση…».
Συγκεκριμένα, είπε: «Κάνουμε τρία διαφορετικά πράγματα: 1. Μόνιμες παρεμβάσεις αυξήσεων μισθών συντάξεων, σταδιακές μειώσεις ή καταργήσεις φόρων. 2. Αυστηρούς ελέγχους και 3. Στοχευμένες παρεμβάσεις» και πρόσθεσε πως «δεν πατάς ένα κουμπί και λύνεται η ακρίβεια… ακολουθείς μία πολιτική μείωσης των συνεπειών …κυρίως με μόνιμα μέτρα τα οποία μένουν όταν οι κρίσεις φεύγουν».
Παράλληλα ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως «αρχή μας είναι ότι η κυβέρνηση δεν αφήνει κανέναν αβοήθητο».
Τι είπε για τις υποκλοπές
«Υπάρχει διάκριση των εξουσιών αυτό είναι καλό να το καταλάβει η Αντιπολίτευση. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, επιτελεί ανεξάρτητα τον ρόλο της, οπότε σε μία εν εξελίξει υπό διερεύνηση διαδικασία, εμείς δεν κάνουμε κάποιο σχόλιο», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, αλλά πρόσθεσε πως «ένα γενικό πολιτικό σχόλιο είναι ότι ακολουθεί η αντιπολίτευση την ίδια τακτική που ακολούθησε και την προηγούμενη τετραετία, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση».
Αναφορικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη τόνισε πως «νομίζω είναι καλό για τη Δημοκρατία μας να υπάρχει θεσμική επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και συνολικά των πολιτικών αρχηγών θα έλεγα εγώ…».
Για την οπαδική βία σημείωσε πως «η κάθε επιμέρους παραβατικότητα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί» τονίζοντας πως «για την οπαδική βία γίνονται κινήσεις που δεν έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν πρόκειται να εξαλειφθεί από τη μία στιγμή στην άλλη. Εκεί που κλείνανε πολλοί τα μάτια τους, τώρα έχουμε ένα κράτος που είναι παρόν».
«Κριτική της Αντιπολίτευσης στη χώρα όχι στην κυβέρνηση»
Τέλος, ερωτηθείς για το ψήφισμα του ΟΗΕ από το οποίο αποχώρησε η ελληνική πλευρά σημείωσε πως «η κυβέρνηση έχει την πιο ισόρροπη, την πιο δίκαιη στάση. Δεν θα ψήφιζε ποτέ η χώρα μας, γι’ αυτό και απείχε. Ένα ψήφισμα το οποίο δεν θα καταδίκαζε τη Χαμάς ρητώς, ως τρομοκρατική οργάνωση».
«Η κριτική της Αντιπολίτευσης – στην πραγματικότητα στην χώρα, όχι στην κυβέρνηση -είναι και άδικη και ισοπεδωτική. Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο Ισραήλ, βρέθηκε στο Κάιρο, μίλησε με τον ηγέτη της Παλαιστινιακής Αρχής και από την πρώτη στιγμή είπε ότι θα πρέπει να διαχωρίσουμε την Χαμάς από τον παλαιστινιακό λαό».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr