«Είμαι της γνώμης ότι δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα το οποίο είχαμε στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, με την έννοια ότι τα απόλυτα νούμερα λένε ότι έχουμε λιγότερους δήμους ή είχαμε υποψηφίους οι οποίοι κατέλαβαν θέσεις σε λιγότερους δήμους σε σχέση με το 2019, όπου όλοι έχουμε αναγνωρίσει ότι ήταν μια κακή επίδοση εκλογική για τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη και από εκεί και πέρα υπάρχει ένας προβληματισμός ευρύτερος, ο οποίος αφορά το σύνολο της στρατηγικής, την πολιτική φυσιογνωμία, τη σύνδεση με το μαζικό χώρο, τα συνδικάτα, τη νεολαία και την αυτοδιοίκηση με την οποία ο φορέας διαχρονικά είχε μια μη καλή παραδοσιακή σχέση ως μη μαζικό κόμμα. Αυτά είναι ζητήματα τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν και να αποτυπωθούν σε μια συντεταγμένη διαδικασία συνεδριακή», είπε ο κ. Τεμπονέρας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».
Για το συνέδριο του κόμματος, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε: «Η απόφαση η οποία υπάρχει στο τραπέζι είναι για συνέδριο το Νοέμβριο, κατά την προσωπική μου άποψη, εκτιμώ ότι επειδή είμαστε πάρα πολύ κοντά και επειδή θέλουμε ένα συνέδριο στο οποίο θα εμπλακεί ολόκληρη η οργανωμένη κοινωνία, οι κοινωνικοί φορείς, συλλογικότητες αυτό θα πρέπει να έχει ένα χρόνο επαρκή, προκειμένου σε 2-3 μήνες ενδεχομένως να μπορέσουμε να κάνουμε μια κουβέντα συνολική. Νομίζω ότι τον Γενάρη ή τον Φλεβάρη μπορεί να γίνει ένα συνέδριο και υπάρχει ο χρόνος να γίνει μια καλή συζήτηση και να υπάρξει και ο απολογισμός αλλά να υπάρξουν και οι προβληματισμοί για το ιδεολογικό, το προγραμματικό και το οργανωτικό πλαίσιο». Επιπλέον, τόνισε πως «οι συνεργασίες του προοδευτικού χώρου σε πεδία προγραμματικά όπως είναι η αυτοδιοίκηση δηλαδή πάνω σε προγραμματικές θέσεις και αξίες και πλατφόρμες μπορούν να δημιουργήσουν ένα αντιδεξιό μέτωπο το οποίο όμως και αυτό χρειάζεται να προσδιοριστεί περισσότερο χωρίς οι δύο χώροι να χάνουν την πολιτική τους αυτοτέλεια και αυτονομία».
Για τη συζήτηση για τα κοινά ψηφοδέλτια, ο κ. Τεμπονέρας τόνισε: «Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση σε εξέλιξη και αν θέλετε τέτοιες εξελίξεις είναι η κοινωνική κινητικότητα που τις επιβάλλει πολλές φορές και όχι οι συμφωνίες ή οι ανταλλαγές που γίνονται πάνω ή κάτω από το τραπέζι. Αυτή η κουβέντα δεν είναι του παρόντος σε καμία περίπτωση, μπορούν να σχηματιστούν δημοκρατικά και προοδευτικά μέτωπα απέναντι στη Δεξιά και στις δεξιές πολιτικές κυρίως. Αν αυτό μπορεί να γίνει για παράδειγμα στα συνδικάτα, αν αυτό μπορεί να γίνει στα πανεπιστήμια και στη νεολαία βεβαίως και πρέπει να υπάρχει μια προγραμματική συνεργασία ή μια συνεργασία στη βάση του να αντιμετωπίσουμε για παράδειγμα την αναθεώρηση του άρθρου 16 και διαφορετικό να μιλάμε για κοινή κάθοδο»
Τέλος, σε ερώτηση αν είναι βέβαιος ότι η νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει την ίδια άποψη που είχε και η προηγούμενη για το άρθρο 16, απάντησε πως είναι «απολύτως βέβαιος ότι δεσμευόμαστε από τις συνεδριακές και συλλογικές μας αποφάσεις».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr