Όπως έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:
«Τόνισα ότι το διακύβευμα στη ζώνη του Σαχέλ, όπως και στη Μοζαμβίκη και τις άλλες χώρες της Αφρικής, είναι πολύ σημαντικό για την ΕΕ και τα κράτη μέλη. Υπογράμμισα ειδικότερα ότι, έχοντας επισκεφθεί τον Νίγηρα και συναντηθεί με τον πρόεδρο Μπαζούμ, θεωρώ σημαντικό να εκφραστεί προς αυτόν η υποστήριξη της Ε.Ε.».
{https://twitter.com/NikosDendias/status/1696819567811613111}
{https://twitter.com/NikosDendias/status/1696883421396496530}
Παράλληλα, τη θέση αρχής της Ελλάδος εναντίον κάθε μορφής αναθεωρητισμού και παραβίασης των κανόνων Διεθνούς Δικαίου επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Αναλύοντας την παρέμβασή του, ο κ. Δένδιας έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter:
«Τόνισα ότι στη συνάντηση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και των ηγετών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, που διοργάνωσε η χώρα μας, εκφράστηκε η ισχυρή υποστήριξη προς την Ουκρανία για όσο διάστημα απαιτηθεί.
Αναφέρθηκα επίσης στη σημαντική αμυντική βοήθεια που παρέχει η Ελλάδα στην Ουκρανία, ιδιαίτερα με τα πυρομαχικά και την ετοιμότητα να συνεισφέρει σε δραστηριότητες της αποστολής στρατιωτικής συνδρομής της ΕΕ για την εκπαίδευση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Ανέδειξα τη σημασία αύξησης της βοήθειας που παρέχεται στην Ουκρανία από τον ευρωπαϊκό Μηχανισμό για την Ειρήνη, της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας -που συνιστά ουσιώδες βήμα για την αυτονομία της ΕΕ- και της πραγματοποίησης εις βάθος συζήτησης αναφορικά με τις δεσμεύσεις ασφαλείας της ΕΕ για την Ουκρανία».
{https://twitter.com/NikosDendias/status/1696849024987299852}
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr