Ο κ. Γρυσπολάκης έγραψε συγκεκριμένα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν είμαι υπέρ της αυτοδικίας. Η μόνη νόμιμη βία είναι αυτή, που ασκείται από την Πολιτεία στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων. Όμως, στην περίπτωση της σύλληψης λαθρομεταναστών, οι οποίοι ευθύνονται για πυρκαγιές, κλοπές και άλλες μη σύννομες πράξεις στον Έβρο, από πολίτες, που βλέπουν τις περιουσίες τους να αφανίζονται, δεν μπορώ παρά να διατυπώσω δημοσίως την κατανόηση και συμπαράστασή μου».
«Η δημόσια τοποθέτηση του διορισμένου από την κ. Μενδώνη Προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, Ιωακείμ Γρυσπολάκη, περί "κατανόησης και υπεράσπισης" της αυτοδικίας, για την οποία η Εισαγγελία Αλεξανδρούπολης παρέπεμψε τρεις κατοίκους του Έβρου, είναι αδιανόητη.
Μπορεί ένα πρόσωπο που λειτουργεί ως δημόσιος απολογητής της αυτοδικίας και νομιμοποιεί τη βία να παραμένει Πρόεδρος σε ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας;», σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ.
Κατέβασε την ανάρτηση ο κ. Γρυσπολάκης
Αργότερα, ο κ. Γρυσπολάκης, μετά τις αντιδράσεις, κατέβασε την ανάρτησή του.
«Ανήρτησα προ έξι ωρών μία άποψη για τα συμβαίνοντα στον Έβρο και την αυτοδικία εις βάρος αλλοδαπών. Βασίσθηκα στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Θεωρώ ότι προέτρεξα πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Για τους λόγους αυτούς την απέσυρα προ ολίγου. Λυπούμαι εάν δυσαρέστησα φίλους (διαδικτυακούς και πραγματικούς). Όμως, η αγανάκτησή μου για τα συμβαίνοντα στον Έβρο και σε άλλα μέρη της χώρας παραμένει σε υψηλές δόσεις.
Δεν έχω προκαταλήψεις κατά αλλοδαπών. Αντιθέτως, πιστεύω ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι της Πολιτείας και το Διεθνές Δίκαιο. Και σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι του Έβρου έχουν την πλήρη κατανόησή μου για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται καθημερινά. Τέλος, δεν παύω να θεωρώ υποκρισία εκ μέρους κάποιων την μη παραδοχή ότι η χώρα βρίσκεται αυτές τις μέρες σε έναν άτυπο πόλεμο», έγραψε.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr