Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζόρτζ Τσούνης κ.α.
Ο Μπαράκ Ομπάμα τοποθετήθηκε για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής, την κλιματική κρίση και φυσικά την Τεχνητή Νοημοσύνη. Επισήμανε πως η Δημοκρατία έχει τις απαντήσεις, όσο δύσκολες κι αν είναι, αλλά απαιτεί μεγάλη προσπάθεια από όλους μας.
Έδωσε μάλιστα και τον ορισμό της Δημοκρατίας, όπως τον... ένιωσε καθώς βρισκόταν στο βράχο της Ακρόπολης. «Ο ξεναγός μας έλεγε πως υπάρχουν ερείπια πάνω στα οποία χτίστηκε η πόλη. Αυτό πρέπει να κάνουμε, να χτίσουμε πάνω στα ερείπια. Αυτό είναι η δημοκρατία. Αν συνεργαστούμε και συμμαχήσουμε, θα ξαναχτίσουμε πάνω στα ερείπα. Αυτό είναι το μήνυμά μου στους νέους».
Ιδιαίτερα για το κομμάτι της Τεχνητής Νοημοσύνης, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως έχει δύο όψεις. Από τη μία οφέλη για το σύνολο της κοινωνίας, αλλά και κινδύνους. Γι' αυτό και εκτίμησε πως πρέπει να γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια από κυβερνήσεις και επιχειρήσεις, ώστε να μπουν κανόνες.
Η Τεχνητή Νοημοσύνη, σύμφωνα με τους επιστήμονες αποτελεί μία επανάσταση τόσο μεγάλη όσο η ανακάλυψη του ηλεκτρισμοείναι αντίστοιχη με τον ηλεκτρισμό αλλά έρχεται πολύ πιο γρήγορα.
Σημείωσε πως ασφαλώς και θα οδηγήσει στην ανεργία αρκετούς ανθρώπους, αλλά παράλληλα θα δώσει σε κάποιους φτωχούς ανθρώπους πρόσβαση σε αγαθά και υπηρεσίες που δεν έχουν σήμερα. Υπηρεσίες υγείας, παιδείας, ακόμα και νομικής εκπροσώπησης. Συνεπώς, σημείωσε πως είναι ζήτημα του πώς θα αξιοποιήσουμε αυτή τη νέα τεχνολογία.
"Να εφαρμόσουμε τις αρχές της δημοκρατίας. Πρέπει να συναποφασίσουμε πως θα αξιοποιήσουμε την τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος των πολλών. Όχι με γνώμονα το κέρδος".
Ακόμα πρόσθεσε:
"Επειδή η Δημοκρατία είναι ατελής σε πολλές χώρες -ακόμα και στις ΗΠΑ- πολλοί λένε να εφαρμόσουμε το μοντέλο της Κίνας.
Ποτέ σε δημοκρατία δεν είδαμε λιμό, πείνα ή γενοκτονίες. Καθένας έχει τη φωνή του.
Μπορεί κάποιες φορές να αναπτυσσόμαστε πιο αργά αλλά έχει ο καθένας τη φωνή του και τα δικαιώματά του. Μακροπρόθεσμα αυτός είναι ο σωστός δρόμος για το μέλλον της ανθρωπότητας".
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr