Υπέρ της αρχής του τάχθηκε μόνο η ΝΔ. Από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μαζί με την Ελληνική Λύση δήλωσαν «παρών» ενώ το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25 καταψήφισαν. Τη διαφωνία του στο νομοσχέδιο εξέφρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ωστόσο απέχει από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, έκανε λόγο για «μία μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή», επεσήμανε ότι «ο ΕΛΓΟ πρέπει να είναι θεσμικός σύμβουλος στα ζητήματα χάραξης της αγροτικής ανάπτυξης μέσα από την έρευνα και την κατάρτιση», χαρακτήρισε «σημαντική και ουσιαστική τη παρέμβαση για την ενίσχυση του συνεργατισμού, ώστε να γίνει ανταγωνιστικός και στον ευρωπαϊκό τομέα» ενώ τόνισε ότι «για πρώτη φορά θα συμμετέχει στο 7μελές Δ.Σ του νέου Οργανισμού, εκπρόσωπος της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών».
Το νομοσχέδιο δέχθηκε τα πυρά σύσσωμης της Αντιπολίτευσης, η οποία το χαρακτήρισε πρόχειρο και αναποτελεσματικό, υποστήριξε ότι όχι μόνο δεν επιλύει τα μεγάλα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, αλλά αντίθετα δημιουργεί περισσότερα, ενώ κατηγόρησε τη κυβέρνηση ότι στόχος της είναι η ιδιωτικοποίηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr