Πηγές αναφέρουν πως οι δύο εμπλεκόμενες στον πόλεμο χώρες καταναλώνουν πυρομαχικά με εκπληκτικό ρυθμό.
Το θέμα αναμένεται να κυριαρχήσει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου που ξεκινά σήμερα (17/2), όπου κυβερνητικοί αξιωματούχοι και στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες θα συζητήσουν για την ασφαλεία της Ευρώπης, για πρώτη φορά μετά την εισβολή πριν από σχεδόν ένα χρόνο.
Τα κράτη της ΕΕ πρέπει να επενδύσουν 4 δισεκατομμύρια ευρώ φέτος για να αγοράσουν από κοινού 1 εκατομμύριο οβίδες για την Ουκρανία και να αποτρέψουν περαιτέρω ρωσικές επιθέσεις, σύμφωνα με πρόταση της Εσθονίας.
Η τελευταία Έκθεση Ασφαλείας του Μονάχου επισημαίνει όχι μόνο τις ρωσικές απειλές αλλά και τις πιθανές προκλήσεις που θέτουν η Κίνα, η Βόρεια Κορέα και το Ιράν.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των Όλαφ Σολτς, Εμανουέλ Μακρόν, Ρίσι Σούνακ και Καμάλα Χάρις. Στη Διάσκεψη θα εκπροσωπήσει την Κίνα ο κορυφαίος διπλωμάτης της, Wang Yi.
Στη Διάσκεψη θα βρεθεί ασφαλώς και ο Έλληνας πρωθυπουργός με στόχο να αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας, ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή, ως παρόχου ενεργειακής ασφάλειας, ως αξιόπιστου εταίρου και συμμάχου στο νέο γεωπολιτικό τοπίο που διαμορφώνει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνεται ομιλία το απόγευμα σε συζήτηση για τη Μετανάστευση υπό τον τίτλο "Επανεκκινώντας τη Μετανάστευση: Κινούμενοι προς Ευκαιρίες".
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επίσης προγραμματίσει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, ενώ το βράδυ θα απευθυνθεί στους Έλληνες της Γερμανίας σε εκδήλωση της ΝΔ.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr