Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης πρότεινε τη δημιουργία ενός Ταμείου Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κυριαρχίας, το οποίο θα στηρίξει τις αδύναμες οικονομίες με έμφαση στην παραγωγική τους βάση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Από την άλλη, αναφορικά με την ατζέντα του σημερινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό σημείωσε την ανάγκη αναθεώρησης του Κανονισμού «Δουβλίνο ΙΙΙ».
Παράλληλα, κάνοντας σχετική δήλωσε μετά το τέλος των εργασιών ο ίδιος υπογράμμισε ότι «δέκα χρόνια μετά τη μεγάλη οικονομική κρίση και βεβαία εν μέσω της ενεργειακής περιπέτειας, που αυξάνει τις ανισότητες και την ενεργειακή φτώχεια, η Ευρώπη έχει χρέος να πάρει γρηγορότερα αποφάσεις. Αποφάσεις αλληλεγγύης».
«Γι’ αυτό προτείνω ένα Ταμείο Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κυριαρχίας, που θα στηρίξει τις αδύναμες οικονομίες και την παραγωγική τους βάση για νέες θέσεις εργασίας και ανταγωνιστική οικονομία».
Συνεχίζοντας, ανέδειξε την ανάγκη του «να προχωρήσουμε στη στήριξη του κοινωνικού κράτους, της Υγείας, της Παιδείας και σε προγράμματα κοινωνικών κατοικιών, γιατί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας είναι το κόστος διαβίωσης καθώς τα ενοίκια αυξάνονται καθημερινά».
«Αναφορικά με το προσφυγικό, έχουμε μείνει πάρα πολύ πίσω. Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Κανονισμός "Δουβλίνο ΙΙΙ” να ρίχνει το βάρος στις πρώτες χώρες εισδοχής και γ’ αυτό πρέπει να αναθεωρηθεί. Να υπάρχει μια δίκαιη κατανομή ώστε οι χώρες να έχουν μόνιμα προγράμματα μετεγκατάστασης και η αίτηση ασύλου να γίνεται στο σύνολο της Ε.Ε. και όχι μόνο στην πρώτη χώρα. Αυτές οι πολιτικές θα μας κρατήσουν ενωμένους και οι ευρωπαϊκοί λαοί θα έχουν ένα καλύτερο μέλλον ευημερίας και προοπτικής».
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr