Στο έγγραφο, που κοινοποιήθηκε και στον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο κ. Ράμμος αρχικά αναφέρεται στο γεγονός ότι με τον νέο νόμο η αρμοδιότητα διαχείρισης των αιτημάτων πολιτών για παρακολουθήσεις δεν ανήκει στην ΑΔΑΕ, όπως μέχρι πρότινος, αλλά σε τριμελές όργανο. Αυτό αποτελείται από τους εισαγγελείς που υπηρετούν στην ΕΥΠ και από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, ως απλό μέλος.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ζητά ενημέρωση προκειμένου, όπως επισημαίνει, να γνωρίζει την ακριβή διαδικασία για να υποβάλλει τα αιτήματα που τυχόν υποβληθούν, καθώς πλέον η Αρχή στην οποία ο ίδιος προΐσταται, δεν έχει αυτή την αρμοδιότητα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ράμμος ζητά ενημέρωση για τη διαδικασία -ποιο όργανο, με ποια πρωτόκολλα κτλ. στην ΕΥΠ ή όπου αλλού καθοριστεί- που θα ακολουθείται στο εξής για αιτήματα των πολιτών οι οποίοι επιθυμούν να πληροφορηθούν αν παρακολουθούνται για λόγους εθνικής ασφάλειας.
«Δεδομένου ότι από την διατύπωση του νόμου δεν προβλέπονται οι διαδικαστικές λεπτομέρειες εφαρμογής στην πράξη της διαδικασίας διαβίβασης εκ μέρους της ΑΔΑΕ του αιτήματος του θιγόμενου, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν θα υπάρχει κάποια ειδική γραμματεία στις ως άνω υπηρεσίες (ΕΥΠ και ΔΑΕΕΒ), η οποία θα είναι αρμόδια να λαμβάνει το σχετικό αίτημα που θα διαβιβάζεται σε αυτήν από την ΑΔΑΕ», αναφέρει ο κ. Ράμμος στο έγγραφο.
«Επίσης, θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε εν γένει όλες τις διαδικαστικές λεπτομέρειες που θα είναι απαραίτητες για την έναρξη εφαρμογής και την υλοποίηση της ως άνω διαδικασίας», συμπληρώνει.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr