Ειδικότερα, ο υπουργός σημείωσε ότι από 8,8 εκατομμύρια ψηφιακές πράξεις που είχαν γίνει από τους πολίτες το 2018, το περασμένο έτος πραγματοποιήθηκαν 1,2 δισεκατομμύριο ψηφιακές πράξεις.
Όπως εκτίμησε ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, θα χρειαστεί άλλη μία τετραετία, ώστε να μπορέσει να γίνει το κράτος πλήρως ψηφιακό.
Ωστόσο, σε άλλο μέρος της ομιλίας του, ο κ. Πιερρακάκης υποστήριξε ότι πριν κάποια χρόνια θα το θεωρούσαμε «επιστημονική φαντασία το να λέγαμε ότι θα μπορεί να γίνει μέσα σε δύο κυβερνητικές θητείες πλήρως ψηφιακό το γραφειοκρατικό βασίλειο» της Ελλάδας.
Ο υπουργός αναγνώρισε ότι δεν έχει ψηφιοποιηθει το χαρτί και οι φωτογραφίες, γι' αυτό υπάρχουν ακόμα στοίβες εγγράφων στα υποθηκοφυλακεία και τις πολεοδομίες.
Αλλαγή στον τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών
Όπως υποστήριξε ο υπουργός, υπάρχει πολύ μεγάλη αλλαγή στον τρόπο που εξυπηρετούνται οι πολίτες, σημειώνοντας ωστόσο ότι δε θα φτάσουμε στο 100% της ψηφιοποίησης των κρατικών υπηρεσιών, αλλά όταν θα έχουμε φτάσει στο 99% θα μπορούμε να πούμε ότι έχει ολοκληρωθεί η στρατηγική ψηφιοποίησης του κράτους.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr