Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το νέο μέτρο στήριξης των πολιτών θα εφαρμοστεί από τον Φεβρουάριο του 2023.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η δουλειά συνεχίζεται μέχρι να οδηγηθούμε στις εκλογές στο τέλος της τετραετίας», ενώ εξέφρασε την ελπίδα του ότι το «Market Pass» θα υπερψηφιστεί και από την αντιπολίτευση γιατί είναι ένα σημαντικό μέτρο που αφορά και την μεσαία τάξη από μια έκτακτη φορολόγηση των υπερεσόδων των διυλιστηρίων που επιστρέφει στους πολίτες».
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το «market pass», δεν είναι προεκλογικό αντίδωρο και πρόσθεσε ότι το μέτρο ενόχλησε τους «αριστερούς του χαβιαριού».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε σχόλια που όπως είπε «αλληλοδιαψεύδονται, γιατί δεν μπορεί τα 650 εκατομμύρια να είναι ταυτόχρονα και «ψίχουλα» και «υπερβολικά». Δε γίνεται να θεωρείται επιδοματική μία πολιτική που αφορά το 85% των οικογενειών. Ούτε να συγκρίνεται, βέβαια, ένα προσωρινό μέτρο άμυνας σε έκτακτες κρίσεις, με τα προεκλογικά «αντίδωρα» άλλων εποχών».
Απευθυνόμενος, δε, στους «αριστερούς του χαβιαριού» που ενοχλήθηκαν είπε ότι «θα πρέπει κάποτε να μάθουν ότι μια κεντροδεξιά κυβέρνηση οφείλει να είναι στο πλευρό της κοινωνίας όταν δοκιμάζεται. Δεν υπάρχει ευημερία αν αυτή δεν είναι συλλογική» ενώ από την κριτική του δεν ξέφυγαν και οι «φιλελεύθεροι πολυτελείας» στους οποίους απάντησε ότι «είναι καιρός να καταλάβουν ότι η δίκαιη αναδιανομή του εθνικού πλούτου δεν ανταγωνίζεται ούτε την ανάπτυξη, ούτε την δημοσιονομική ισορροπία. Πολύ περισσότερο όταν εδώ μιλάμε για πόρους οι οποίοι δεν επιβαρύνουν, θα το ξαναπώ, δεν επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος. Και οι οποίοι, επαναλαμβάνω, διατίθενται με σχέδιο για συγκεκριμένο χρόνο για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών, όπως μια παγκόσμια αναταραχή».
Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει διπλή αποστολή «και να πρωτοστατεί στην ανάπτυξη όπως το ανέδειξε ο Economist και ταυτόχρονα να στηρίζει τους πολίτες γιατί είμαστε μια λαική παράταξη και της δημόσιας και της ατομικής προκοπής».
Για την ψηφιακή μετάβαση ο πρωθυπουργός είπε ότι «αξίζει να θυμηθούμε όταν το καλοκαίρι του 2019 ρώτησα και κανείς δεν ήξερε να μας απαντήσει πόσες είναι οι ψηφιακές υπηρεσίες. Βρήκαμε 500 να υπολειτουργούν. Πλέον έχουμε πάνω από 1.500 και περισσότερες από 1,5 δισ. ψηφισκάες συνναλαγές. Μια πρόοδος πάνω στην οποία θα χτίσουμε».
Τα θέματα της συνεδρίασης του υπουργικού
- Παρουσίαση από τον υπουργό Επικρατείας, Κυριάκο Πιερρακάκη, με τίτλο: «Τρία χρόνια ψηφιακό κράτος»
- Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, και την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα του νομοσχεδίου για τη δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων, ιστών και κυττάρων
- Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Κυριάκο Πιερρακάκη και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη σχετικά με το νέο πλαίσιο διακυβέρνησης της οπτικοακουστικής πολιτικής
- Παρουσίαση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη και την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη του νέου Κώδικα Μετανάστευσης
- Εισήγηση από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για την έγκριση του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής 2023
- Παρουσίαση από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την υφυπουργό Ζωή Ράπτη του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ψυχική Υγεία.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο reporter.gr